Плакати, читуље: Ко је Нежељена?

Широм Црне Горе осванули су плакати и читуље, као упозорење на злоупотребу пренаталних тестова за рано откривање пола дјетета и праксу селективних абортуса.

Регион 18.11.2017 | 09:45
Плакати, читуље: Ко је Нежељена?
О овим проблемима, који се у значајној мјери већ данас одражавају на демографију цјелокупног црногорског друштва, се посљедњих мјесеци често говорило.

У поруци на плакатима, јавља РТЦГ, због којих се морамо запитати због чега у Црној Гори дјевојчице нису једнако жељене као дјечаци, се наводи:

„Овим путем вас обавјештавамо да се у Црној Гори годишње изврши велики број селективних абортуса.#Нежељена. Неки родитељи више желе дјечаке, па зато дјевојчице често не добију прилику да буду рођене. Спријечимо злоупотребу пренаталних тестова и зауставимо праксу селективних абортуса!“



У издању готово свих дневних листова освануо је посљедњи поздрав за “Нежељену дјевојчицу”, а дирљива порука каже:

„Драга #Нежељена, Твоји родитељи више желе дјечака и зато ниси добила прилику да будеш рођена. Опрости им. Твоја ожалошћена Црна Гора“.

Овом темом бавили смо се раније јер трудне жене из Црне Горе тајно посјећују београдске приватне клинике и опасним тестирањем, због притиска да добију сина, провјеравају ког је пола њихово дијете.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цему ово

18.11.2017 09:13

До сада су сви Црквени поглавари били мускарци све војне старјесине исто скоро сви пресједници дрзава и ста су добро урадили?Ја не тврдим да би са зенама било боље али и без њих није лако.Сада кад се има једно дијете треба ици у кладионицу, нас је било сестеро па било их и ових и оних и добро смо се слагали. Била је само неправда да се обицно једно или двоје слало у сколу и обицно муски.

ОДГОВОРИТЕ