ЕЛ - Меч сезоне: Фенер добио ЦСКА уз звук сирене!

Николо Мели из одбојке донео победу шампиону Европе у Москви! Погодио је у последњој десетинки продужетка! Жељко се весели, ту су Мели и Весели! Магичан потез Италијана у последњој секунди за победу! Фантастичан обрачун у Москви који је турски тим добио после продужетка и то кошем Италијана у последњој секунди.

Кошарка 17.11.2017 | 21:00
ЕЛ - Меч сезоне: Фенер добио ЦСКА уз звук сирене!
Предвиђао се спектакл - спектакл се и догодио!

Кошаркаши ЦСКА из Москве и Фенербахчеа одиграли су спектакуларну утакмицу у Русији, одлучену у последњој десетинки 45. минута!

Кошем Никола Мелија, крилног центра гостију, и то из одбојке, екипа Жељка Обрадовића савладала је "армејце" у драми која ће се препричавати:

ЦСКА - ФЕНЕРБАХЧЕ 93:95 (16:27, 25:19, 22:15, 20:22)

После два и по сата велике борбе, бранилац европске титуле прекинуо је низ од пет узастопних победа "армејаца" на најдраматичнији начин - уз звук сирене.

На челу са сјајним Јаном Веселим, стрелцем чак 31 поена, екипа из Истанбула повела је у првом полувремену и великих 18 поена разлике - 39:21.

Екипа бившег "Жоцовог" сарадника Димитриса Итудиса, брзо се тргла и вођена Серхиом Родригезом стигла и престигла госта - 49:48. Као што је и било очекивано од оваквог судара титана - Фенер није устукнуо, али ни ЦСКА није помишљао на предају.

Мелијевим поготком, Фенер је уочи завршнице имао и "плус 5" (80:75), али је тада поново на сцену ступио Родригез. Повратник у Европу из НБА лиге најпре је погодио за "минус 3" (79:82), а онда је уз фаул убацио и тројку из ћошка - за вођство ЦСКА 15,7 секунди пре краја (83:82).

Бред Вонајмејкер повукао је последњи напад Фенера, изнудио фаул Кајла Хајнса и искористио једно слободно бацање (83:83). Родригез је потом поново покушао да буде херој, али је из тешке ситуације шутирао лоше. Продужетак!

Фенер је и у додатном периоду имао пет поена предности (91:86) и поново је испустио. Нандо Де Коло реализовао је два пенала, па положио лопту у кош после продора, па "везао" још један погодак, за изједначење на 16 секунди пре краја - 93:93!

Обрадовићев тим поново је кренуо по победу, Вонамејкер је промашио тројку, али је Николо Мели био на месту да из офанзивног скока, одбојкашким потезом врати лопту у обруч и да постави коначних 93:95!

Уз Веселог, двоцифрени учинак међу гостима имали су и меч винер Мели (11), Луиђи Датоме и Костас Слукас (по 10). Марко Гудурић одиграо је 21 минута за госте и постигао седам поена уз пет асистенција.

Међу домаћима је најефикаснији био Родригез (20 п), а истакли су се и Де Коло, Кори Хигинс, Кајл Хајс (по 17) и Вил Клајбурн са 10.

Наредни меч ових ривала заказан је за 16. март. Једва чекамо!

ЦСКА је поразом остао на врху, али са скором 6-2. Са друге стране, Фенербахче је поправио свој учинак на 5-3. Интересантно је да је Обрадовићев тим други пут ове недеље играо продужетак, као и против Олимпијакоса у среду.

Врло могуће да смо гледали будуће финалисте Евролиге за ову сезону! Потпуно луда утамица између ЦСКА и Фенербахчеа коју је решио Николо Мели за 95:93. Постигао је кош из одбојке из скока, судије су гледале снимак и одлучиле да је био на време. Какав начин да се добије меч!

Какав је то само био дуел у Москви, препун преокрета са обе стране. Фенербахче је водио 18 разлике, Армејци стигли, играо се потом и продужетак, а на крају је првак Европе успео да преломи меч и добије га с 95:93. Највише захваљујући Јану Веселом који је дао 31 поен, а посебно поред сјајног Мелија и коша о ком ће се дуго причати.

Таман када је деловало да ћемо у други продужетак...

Родригез је погодио за три уз фаул на петнаест секунди пре краја утакмице и одвео ЦСКА у предност од једног поена. Потом је Вонамејкер дао једно слободно бацање и отишло се у продужетак. Тамо је тим Жељка Обрадовића био прибранији и однео веома важну победу.

Фенербахче је током друге четвртине имао предност од 18 разлике (39:21), али је ЦСКА успео добром тимском игром то лагано да топи и да у трећој деоници дође до вођства од 52:51. Да нису играчи Димитриса Итудиса дигли ниво игре, турски састав би лако дошао до победе.

Управо је та трећа четвртина била доказ да се овде ради о екипама које су сличног квалитета, које поседују велику снагу, дугу клупу и да су вероватно два главна фаворита за освајање Евролиге.

Углавном, прве три деонице, посебно прво полувреме, прошле су у знаку Јана Веселогкоји је буквално малтретирао и одбрану ЦСКА и обруче у Мегаспорт Арени.

Када год би Фенер одиграо пик на страни одбрана Димитриса Итудиса би пуцала, а онда би уследило ефектно закуцавање.

Армејци су се како је утакмица трајала ве више улазили у материју, као да је на њих имао утицај и лет после меча са Црвеном звездом и све је то допринело уласком у последњу деоницу с резултатом 63:61 за домаћи састав.

А онда је уследио рат. Ударци без рукавица, право песничење. Тројка Родригеза, па Мелија, па Де Колоа, па Гудурића... Прштало је на све стране. До последње секунде продужетка.

Најефикаснији код Фенера био је Јан Весели са 31 поеном, док је ЦСКА предводио Серхио Родригез са 20.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар