EL - Meč sezone: Fener dobio CSKA uz zvuk sirene!

Nikolo Meli iz odbojke doneo pobedu šampionu Evrope u Moskvi! Pogodio je u poslednjoj desetinki produžetka! Željko se veseli, tu su Meli i Veseli! Magičan potez Italijana u poslednjoj sekundi za pobedu! Fantastičan obračun u Moskvi koji je turski tim dobio posle produžetka i to košem Italijana u poslednjoj sekundi.

Košarka 17.11.2017 | 21:00
EL - Meč sezone: Fener dobio CSKA uz zvuk sirene!
Predviđao se spektakl - spektakl se i dogodio!

Košarkaši CSKA iz Moskve i Fenerbahčea odigrali su spektakularnu utakmicu u Rusiji, odlučenu u poslednjoj desetinki 45. minuta!

Košem Nikola Melija, krilnog centra gostiju, i to iz odbojke, ekipa Željka Obradovića savladala je "armejce" u drami koja će se prepričavati:

CSKA - FENERBAHČE 93:95 (16:27, 25:19, 22:15, 20:22)

Posle dva i po sata velike borbe, branilac evropske titule prekinuo je niz od pet uzastopnih pobeda "armejaca" na najdramatičniji način - uz zvuk sirene.

Na čelu sa sjajnim Janom Veselim, strelcem čak 31 poena, ekipa iz Istanbula povela je u prvom poluvremenu i velikih 18 poena razlike - 39:21.

Ekipa bivšeg "Žocovog" saradnika Dimitrisa Itudisa, brzo se trgla i vođena Serhiom Rodrigezom stigla i prestigla gosta - 49:48. Kao što je i bilo očekivano od ovakvog sudara titana - Fener nije ustuknuo, ali ni CSKA nije pomišljao na predaju.

Melijevim pogotkom, Fener je uoči završnice imao i "plus 5" (80:75), ali je tada ponovo na scenu stupio Rodrigez. Povratnik u Evropu iz NBA lige najpre je pogodio za "minus 3" (79:82), a onda je uz faul ubacio i trojku iz ćoška - za vođstvo CSKA 15,7 sekundi pre kraja (83:82).

Bred Vonajmejker povukao je poslednji napad Fenera, iznudio faul Kajla Hajnsa i iskoristio jedno slobodno bacanje (83:83). Rodrigez je potom ponovo pokušao da bude heroj, ali je iz teške situacije šutirao loše. Produžetak!

Fener je i u dodatnom periodu imao pet poena prednosti (91:86) i ponovo je ispustio. Nando De Kolo realizovao je dva penala, pa položio loptu u koš posle prodora, pa "vezao" još jedan pogodak, za izjednačenje na 16 sekundi pre kraja - 93:93!

Obradovićev tim ponovo je krenuo po pobedu, Vonamejker je promašio trojku, ali je Nikolo Meli bio na mestu da iz ofanzivnog skoka, odbojkaškim potezom vrati loptu u obruč i da postavi konačnih 93:95!

Uz Veselog, dvocifreni učinak među gostima imali su i meč viner Meli (11), Luiđi Datome i Kostas Slukas (po 10). Marko Gudurić odigrao je 21 minuta za goste i postigao sedam poena uz pet asistencija.

Među domaćima je najefikasniji bio Rodrigez (20 p), a istakli su se i De Kolo, Kori Higins, Kajl Hajs (po 17) i Vil Klajburn sa 10.

Naredni meč ovih rivala zakazan je za 16. mart. Jedva čekamo!

CSKA je porazom ostao na vrhu, ali sa skorom 6-2. Sa druge strane, Fenerbahče je popravio svoj učinak na 5-3. Interesantno je da je Obradovićev tim drugi put ove nedelje igrao produžetak, kao i protiv Olimpijakosa u sredu.

Vrlo moguće da smo gledali buduće finaliste Evrolige za ovu sezonu! Potpuno luda utamica između CSKA i Fenerbahčea koju je rešio Nikolo Meli za 95:93. Postigao je koš iz odbojke iz skoka, sudije su gledale snimak i odlučile da je bio na vreme. Kakav način da se dobije meč!

Kakav je to samo bio duel u Moskvi, prepun preokreta sa obe strane. Fenerbahče je vodio 18 razlike, Armejci stigli, igrao se potom i produžetak, a na kraju je prvak Evrope uspeo da prelomi meč i dobije ga s 95:93. Najviše zahvaljujući Janu Veselom koji je dao 31 poen, a posebno pored sjajnog Melija i koša o kom će se dugo pričati.

Taman kada je delovalo da ćemo u drugi produžetak...

Rodrigez je pogodio za tri uz faul na petnaest sekundi pre kraja utakmice i odveo CSKA u prednost od jednog poena. Potom je Vonamejker dao jedno slobodno bacanje i otišlo se u produžetak. Tamo je tim Željka Obradovića bio pribraniji i odneo veoma važnu pobedu.

Fenerbahče je tokom druge četvrtine imao prednost od 18 razlike (39:21), ali je CSKA uspeo dobrom timskom igrom to lagano da topi i da u trećoj deonici dođe do vođstva od 52:51. Da nisu igrači Dimitrisa Itudisa digli nivo igre, turski sastav bi lako došao do pobede.

Upravo je ta treća četvrtina bila dokaz da se ovde radi o ekipama koje su sličnog kvaliteta, koje poseduju veliku snagu, dugu klupu i da su verovatno dva glavna favorita za osvajanje Evrolige.

Uglavnom, prve tri deonice, posebno prvo poluvreme, prošle su u znaku Jana Veselogkoji je bukvalno maltretirao i odbranu CSKA i obruče u Megasport Areni.

Kada god bi Fener odigrao pik na strani odbrana Dimitrisa Itudisa bi pucala, a onda bi usledilo efektno zakucavanje.

Armejci su se kako je utakmica trajala ve više ulazili u materiju, kao da je na njih imao uticaj i let posle meča sa Crvenom zvezdom i sve je to doprinelo ulaskom u poslednju deonicu s rezultatom 63:61 za domaći sastav.

A onda je usledio rat. Udarci bez rukavica, pravo pesničenje. Trojka Rodrigeza, pa Melija, pa De Koloa, pa Gudurića... Prštalo je na sve strane. Do poslednje sekunde produžetka.

Najefikasniji kod Fenera bio je Jan Veseli sa 31 poenom, dok je CSKA predvodio Serhio Rodrigez sa 20.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar