СББ из власти повлачи министре

Предсједник Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић најавио је оставке министара ове странке у власти на нивоу ФБиХ и у Савјету министара Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина 17.11.2017 | 16:44
СББ из власти повлачи министре
"Као што је јавности познато, господин Изетбеговић (Бакир) већ мјесецима тражи и провоцира да СББ напусти власт. Ми смо потпуно одговорно прихватили ту врсту понуде и очекивати је да ће наша четири министра у Влади ФБиХ и једно у Савјету министара БиХ у наредних мјесец дана понудити оставке предсједнику ФБиХ Маринку Чавари, односно предсједавајућем Савјета министара БиХ Денису Звиздићу", казао је Радончић у разговору телевизији Н1.

Он је навео "да ће се врло брзо видјети за предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић нема парламентарну већину".

"Сву одговорност на новонасталу ситуацију сноси господин Изетбеговић који је некада искључио СБиХ из власти, СДП, Демократску фронту, АСДА и сада СББ. Они не могу наћи нове коалиционе партнере, али били су врло упорни и на нама је да послушамо тај захтјев господина Изетбеговића", казао је Радончић.

Шта ће се десити уколико оставке министара СББ-а не буду прихваћене?

"Ти ће министри, нажалост, остати таоци политике СДА и ХДЗ-а. Не смијемо дозволити стварање хаоса у Федерацији БиХ јер очигледно је да господин Изетбеговић прижељкује филџан државицу, а неко трећи ентитет и ми као државотворна странка нећемо нервозно реаговати. Друга је опција да СДА остане као мањинска влада под условом да нађе у једном и другом парламенту да је неко подржава", навео је лидер СББ-а.

(Н1)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

НЕДИМ

17.11.2017 18:11

Слободно повуци , ал назад у Сандзак, највеци криминалац на балкану , у своје Гусиње иди кретену сосунски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

033

17.11.2017 20:09

Ста реци, обицни кримос, као и све сандје.

Name

ГАНДИ

17.11.2017 21:46

Ако Миле воли Босну волис је и ти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

17.11.2017 23:19

Ово је главни сеф и Додику и Вуцицу и Цовицу... а поготово оном малом кримосу сто пјева на турском језику. Кад пукне једна карика ланца сви це се изненадити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар,

18.11.2017 07:54

занимљиво ,јос непроцитах од ниједног политицара ;ста би ви хтели ,куда зелите са ким би толико пута сте преходили ираскрсница ;да незнате где тавити ,где сте посли "ето вам оцене народа ,стета онога комада круха сто га поједете.

Name

де

17.11.2017 23:25

Цуј “дрзавотворна странка.” Хаха хаха повуци се и спаси Босну Дудуце један

ОДГОВОРИТЕ