SBB iz vlasti povlači ministre

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić najavio je ostavke ministara ove stranke u vlasti na nivou FBiH i u Savjetu ministara Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina 17.11.2017 | 16:44
SBB iz vlasti povlači ministre
"Kao što je javnosti poznato, gospodin Izetbegović (Bakir) već mjesecima traži i provocira da SBB napusti vlast. Mi smo potpuno odgovorno prihvatili tu vrstu ponude i očekivati je da će naša četiri ministra u Vladi FBiH i jedno u Savjetu ministara BiH u narednih mjesec dana ponuditi ostavke predsjedniku FBiH Marinku Čavari, odnosno predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Denisu Zvizdiću", kazao je Radončić u razgovoru televiziji N1.

On je naveo "da će se vrlo brzo vidjeti za predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić nema parlamentarnu većinu".

"Svu odgovornost na novonastalu situaciju snosi gospodin Izetbegović koji je nekada isključio SBiH iz vlasti, SDP, Demokratsku frontu, ASDA i sada SBB. Oni ne mogu naći nove koalicione partnere, ali bili su vrlo uporni i na nama je da poslušamo taj zahtjev gospodina Izetbegovića", kazao je Radončić.

Šta će se desiti ukoliko ostavke ministara SBB-a ne budu prihvaćene?

"Ti će ministri, nažalost, ostati taoci politike SDA i HDZ-a. Ne smijemo dozvoliti stvaranje haosa u Federaciji BiH jer očigledno je da gospodin Izetbegović priželjkuje fildžan državicu, a neko treći entitet i mi kao državotvorna stranka nećemo nervozno reagovati. Druga je opcija da SDA ostane kao manjinska vlada pod uslovom da nađe u jednom i drugom parlamentu da je neko podržava", naveo je lider SBB-a.

(N1)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

NEDIM

17.11.2017 18:11

Slobodno povuci , al nazad u Sandzak, najveci kriminalac na balkanu , u svoje Gusinje idi kretenu sosunski.

ODGOVORITE
Name

033

17.11.2017 20:09

Sta reci, obicni krimos, kao i sve sandje.

Name

GANDI

17.11.2017 21:46

Ako Mile voli Bosnu volis je i ti.

ODGOVORITE
Name

Joja

17.11.2017 23:19

Ovo je glavni sef i Dodiku i Vucicu i Covicu... a pogotovo onom malom krimosu sto pjeva na turskom jeziku. Kad pukne jedna karika lanca svi ce se iznenaditi...

ODGOVORITE
Name

Car,

18.11.2017 07:54

zanimljivo ,jos neprocitah od nijednog politicara ;sta bi vi hteli ,kuda zelite sa kim bi toliko puta ste prehodili iraskrsnica ;da neznate gde taviti ,gde ste posli "eto vam ocene naroda ,steta onoga komada kruha sto ga pojedete.

Name

de

17.11.2017 23:25

Cuj “drzavotvorna stranka.” Haha haha povuci se i spasi Bosnu Duduce jedan

ODGOVORITE