Бора Мундијал: СП од кловнова прави мађионичаре!

Човек који је водио пет различитих репрезентација на Мундијалу о предстојећем такмичењу у Русији.

Фудбал 21.11.2017 | 14:00
Бора Мундијал: СП од кловнова прави мађионичаре!
Нема бољег саговорника на тему Светског првенства од Боре Милутиновића. Овај 73-годишњи српски стручњак пет пута је као тренер учествовао на Мундијалу, па отуд и назив по којем га препознају широм планете - Бора Мундијал.

Селектор Мексика 1986, Костарике 1990, САД-а 1994, Нигерије 1998. и Кине 2002. у интервјуу за први број АЛО! СПРИНТ, спортског додатка који ће излазити у оквиру дневног листа АЛО, говорио је о предстојећем Светском првенству у Русији...

„Даћу вам пример из времена кад сам водио Костарику. Пре Мундијала нисмо одиграли ниједну контролну утакмицу, нисмо говорили о ривалима, само смо тренирали и веровали у оно што радимо. Момци су тачно знали шта се од њих очекује, шта треба да раде и остварили смо сјајан резултат. Победили смо две селекције које су објективно биле квалитетније од нас, Шведску и Шкотску. Пре тог првенства, у Костарики су ме сматрали за кловна, а после треће утакмице сам био мађионичар“, објаснио је Милиутиновић како би требало репрезентација Србије да се припрема за такмичење у Русији за АЛО! 

Што се тиче фаворита, Бора је ту сагласан с већином...

„Некада је било незамисливо да се на Мондијалу нађе селекција Исланда, али кад видите с колико страсти играју и како их бодри цела нација, онда схватите зашто су ту. До четвртфинала је све могуће, а тада на сцену ступају Немачка и Бразил. Они су најбољи“, прогнозира Милутиновић.

Извор: моззартспорт

Фото: СТАР СПОРТ

Коментари / 0

Оставите коментар