Bora Mundijal: SP od klovnova pravi mađioničare!

Čovek koji je vodio pet različitih reprezentacija na Mundijalu o predstojećem takmičenju u Rusiji.

Fudbal 21.11.2017 | 14:00
Bora Mundijal: SP od klovnova pravi mađioničare!
Nema boljeg sagovornika na temu Svetskog prvenstva od Bore Milutinovića. Ovaj 73-godišnji srpski stručnjak pet puta je kao trener učestvovao na Mundijalu, pa otud i naziv po kojem ga prepoznaju širom planete - Bora Mundijal.

Selektor Meksika 1986, Kostarike 1990, SAD-a 1994, Nigerije 1998. i Kine 2002. u intervjuu za prvi broj ALO! SPRINT, sportskog dodatka koji će izlaziti u okviru dnevnog lista ALO, govorio je o predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji...

„Daću vam primer iz vremena kad sam vodio Kostariku. Pre Mundijala nismo odigrali nijednu kontrolnu utakmicu, nismo govorili o rivalima, samo smo trenirali i verovali u ono što radimo. Momci su tačno znali šta se od njih očekuje, šta treba da rade i ostvarili smo sjajan rezultat. Pobedili smo dve selekcije koje su objektivno bile kvalitetnije od nas, Švedsku i Škotsku. Pre tog prvenstva, u Kostariki su me smatrali za klovna, a posle treće utakmice sam bio mađioničar“, objasnio je Miliutinović kako bi trebalo reprezentacija Srbije da se priprema za takmičenje u Rusiji za ALO! 

Što se tiče favorita, Bora je tu saglasan s većinom...

„Nekada je bilo nezamislivo da se na Mondijalu nađe selekcija Islanda, ali kad vidite s koliko strasti igraju i kako ih bodri cela nacija, onda shvatite zašto su tu. Do četvrtfinala je sve moguće, a tada na scenu stupaju Nemačka i Brazil. Oni su najbolji“, prognozira Milutinović.

Izvor: mozzartsport

Foto: STAR SPORT

Komentari / 0

Ostavite komentar