Милојевић: Похвала Јовељићу, али...

"У сваком случају има времена за деби, није суштина да дебитује само да би уписао деби. И он и још играча треба само да наставе тако", рекао је тренер Црвене звезде о игри омладинаца, који су ове недеље декласирали Партизан 4:1.

Фудбал 17.11.2017 | 16:15
Милојевић: Похвала Јовељићу, али...
Фудбалери Црвене звезде прекинули су паузу за финиш ФИФА квалификација још у среду, док су се оне практично још играле, а паклен финиш јесењег дела сезоне наставиће већ у суботу у 16 часова када им у госте долазе комшије с Бањице.

Након што су у Чачку рутински савладали Борац резултатом 0:4 играјући и нешто другачијој формацији од оне коју је тренер Владан Милојевић углавном бирао од доласка у клуб, црвено-бели имају још једну обавезу пре пута у Белорусију на - можда и - меч сезоне.

То је дуел 17. кола Суперлиге са још једним тимом из зоне испадања, Радом, који од "фењераша" Борца има бод више и само једну победу у првенству од средине августа.

"Грађевинари" у Љутице Богдана стижу са четири освојена бода од могућих 30 у последњих десет кола и, уједно, девет узастопних пораза у лиги од Црвене звезде којој су 19. августа 2012. "сменили тренера" Роберта Просинечког ремијем 2:2 у гостима и ту стали.

Милојевић је позвао навјјаче да дођу у што већем броју, помогну екипи, али и увеличају свечаност подизања споменика легендарном Рајку Митићу испред стадиона који носи његово име.

"Против Борца у среду смо започели циклус од девет утакмица до краја првог дела сезоне, играћемо на три дана. Куп смо успешно прескочили, а сада следи Рад, који је показао завидан ниво, ослоњени су на њихову Омладинску школу, створили су много играча у европским размерима, плус искусни играчи повратници и тренер Слађан Николић", рекао је Милојевић и додао:

"Без куртоазије, неће нам бити лако, а на нама је да будемо сконцентрисани".

Он је нагласио да нема кадровскх проблема јер су се тиму прикјучили и репрезентативци Немања Радоњић и Ненад Крстичић.

Звездин тренер је по ко зна који пут апсотрофирао да је наредна утакмица најважнија.

"Ништа мање није вреднија сутрашња утакмица са Радом, од наредне у Лиги Европе. Она нам је сад најбитнија. Има времена за БАТЕ, али у фудбалу је увек наредна најважнија, једино осим ако је неко финале на крају сезоне. Рад је најважнији, свако другачије мишљење није добро", закључио је Милојевић.

О Јовељићу и 4:1

Милојевић је искористио прилику и да похвали омладинце који су предвођени Дејаном Јовељићем у дербију савладали Партизан 4:1.

"Јовељић је актуелан јер је голгетер, али није само он, Омладинска школа ради добро, имамо добрих играча, не би требало да се плашимо за будућност. У сваком случају има времена за деби, није суштина да дебитује само да би уписао деби. И он и још играча треба само да наставе тако", рекао је Милојевић и додао да је много леп гест што је неколико првотимаца уживо посматрало омладински дерби.

"Поносан сам када старији играчи дају пример млађима. Они су у неку руку њихови идоли. Веома је леп гест видети играче који су после тренинга брже-боље ишли да испрате и дају подршку момцима. То ме радује, то је прави професионализам и показује се велико другарство између њих", казао је Милојевић.

Челници Црвене звезде одлучили су да отворе капије Стадиона "Рајко Митић" за све навијаче са црвено-белим шалом, а и цене улазница су на попусту - 100 динара за север, односно 200 за исток и запад. То није било све што је уприличено за "испраћај у Белорусију", јер ће пред почетак меча бити откривен споменик легендарном Рајку Митићу, првој Звездиној звезди.

Црвена звезда од пораза у Крушевцу од Напретка, 1. октобра, није победила само у утакмицама са Арсеналом у Лиги Европе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар