Milojević: Pohvala Joveljiću, ali...

"U svakom slučaju ima vremena za debi, nije suština da debituje samo da bi upisao debi. I on i još igrača treba samo da nastave tako", rekao je trener Crvene zvezde o igri omladinaca, koji su ove nedelje deklasirali Partizan 4:1.

Fudbal 17.11.2017 | 16:15
Milojević: Pohvala Joveljiću, ali...
Fudbaleri Crvene zvezde prekinuli su pauzu za finiš FIFA kvalifikacija još u sredu, dok su se one praktično još igrale, a paklen finiš jesenjeg dela sezone nastaviće već u subotu u 16 časova kada im u goste dolaze komšije s Banjice.

Nakon što su u Čačku rutinski savladali Borac rezultatom 0:4 igrajući i nešto drugačijoj formaciji od one koju je trener Vladan Milojević uglavnom birao od dolaska u klub, crveno-beli imaju još jednu obavezu pre puta u Belorusiju na - možda i - meč sezone.

To je duel 17. kola Superlige sa još jednim timom iz zone ispadanja, Radom, koji od "fenjeraša" Borca ima bod više i samo jednu pobedu u prvenstvu od sredine avgusta.

"Građevinari" u Ljutice Bogdana stižu sa četiri osvojena boda od mogućih 30 u poslednjih deset kola i, ujedno, devet uzastopnih poraza u ligi od Crvene zvezde kojoj su 19. avgusta 2012. "smenili trenera" Roberta Prosinečkog remijem 2:2 u gostima i tu stali.

Milojević je pozvao navjjače da dođu u što većem broju, pomognu ekipi, ali i uveličaju svečanost podizanja spomenika legendarnom Rajku Mitiću ispred stadiona koji nosi njegovo ime.

"Protiv Borca u sredu smo započeli ciklus od devet utakmica do kraja prvog dela sezone, igraćemo na tri dana. Kup smo uspešno preskočili, a sada sledi Rad, koji je pokazao zavidan nivo, oslonjeni su na njihovu Omladinsku školu, stvorili su mnogo igrača u evropskim razmerima, plus iskusni igrači povratnici i trener Slađan Nikolić", rekao je Milojević i dodao:

"Bez kurtoazije, neće nam biti lako, a na nama je da budemo skoncentrisani".

On je naglasio da nema kadrovskh problema jer su se timu prikjučili i reprezentativci Nemanja Radonjić i Nenad Krstičić.

Zvezdin trener je po ko zna koji put apsotrofirao da je naredna utakmica najvažnija.

"Ništa manje nije vrednija sutrašnja utakmica sa Radom, od naredne u Ligi Evrope. Ona nam je sad najbitnija. Ima vremena za BATE, ali u fudbalu je uvek naredna najvažnija, jedino osim ako je neko finale na kraju sezone. Rad je najvažniji, svako drugačije mišljenje nije dobro", zaključio je Milojević.

O Joveljiću i 4:1

Milojević je iskoristio priliku i da pohvali omladince koji su predvođeni Dejanom Joveljićem u derbiju savladali Partizan 4:1.

"Joveljić je aktuelan jer je golgeter, ali nije samo on, Omladinska škola radi dobro, imamo dobrih igrača, ne bi trebalo da se plašimo za budućnost. U svakom slučaju ima vremena za debi, nije suština da debituje samo da bi upisao debi. I on i još igrača treba samo da nastave tako", rekao je Milojević i dodao da je mnogo lep gest što je nekoliko prvotimaca uživo posmatralo omladinski derbi.

"Ponosan sam kada stariji igrači daju primer mlađima. Oni su u neku ruku njihovi idoli. Veoma je lep gest videti igrače koji su posle treninga brže-bolje išli da isprate i daju podršku momcima. To me raduje, to je pravi profesionalizam i pokazuje se veliko drugarstvo između njih", kazao je Milojević.

Čelnici Crvene zvezde odlučili su da otvore kapije Stadiona "Rajko Mitić" za sve navijače sa crveno-belim šalom, a i cene ulaznica su na popustu - 100 dinara za sever, odnosno 200 za istok i zapad. To nije bilo sve što je upriličeno za "ispraćaj u Belorusiju", jer će pred početak meča biti otkriven spomenik legendarnom Rajku Mitiću, prvoj Zvezdinoj zvezdi.

Crvena zvezda od poraza u Kruševcu od Napretka, 1. oktobra, nije pobedila samo u utakmicama sa Arsenalom u Ligi Evrope.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar