Подршка БиХ на европском путу

Велика Британија ће остати ангажована на Западном Балкану, па тиме и у БиХ, без обзира на статус ове земље у ЕУ и наставиће да даје пуну подршку БиХ на евроатлантском путу, поручио је Ангус Лапслеy, директор за одбрану, безбједност и југоисточну Европу у британском Министарству иностраних послова, током данашњег састанка са министром безбједности БиХ Драганом Мектићем у Сарајеву. Састанку је присуствовао и британски амбасадор Едwард Фергусон.

Босна и Херцеговина 17.11.2017 | 14:30
Подршка БиХ на европском путу
Један од кључних сегмената будуће сарадње бит ће област безбједности, те се током овог састанка директор Лапслеy желио упознати са главним изазовима и приоритетима БиХ у овој области, што је оцијенио веома важним за припрему самита о западном Балкану који ће се идуће године одржати у Великој Британији.

Министар Мектић је истакао конкретне проблеме које има БиХ због неефикасне борбе против криминала и корупције.

Мектић због тога сматра да међународна заједница треба вратити фокус на правосуђе и јачање владавине права у БиХ.

Директор Лапслеy се сложио да је даље јачање владавине права један од кључних британских приоритета у Босни и Херцеговини, као и у региону, и потврдио да ће Велика Британија наставити подржавати развој независног и ефикасног система правосуђа.

Такођер, разговарано је и о борби против радикализма и тероризма те указано на потребу ефикасније сарадње и брже размјене информација земља региона и ЕУ, посебно у контексту војног пораза ИСИЛ-а и губитка територије коју су држали под контролом у Сирији.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

браво момци

17.11.2017 14:02

Ауу, јос један вазан састанак који веома доприноси омиљеној дисциплини БиХ политицара, а то је пресипање из супљег у празно.

ОДГОВОРИТЕ