"САД је спонзор Исламске државе"

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган тврди да акције САД у Сирији нису у складу са односима двије савезничке државе.

Свијет 17.11.2017 | 13:00
"САД је спонзор Исламске државе"
Он је оптужио Вашингтон за спонзорисање Исламске државе и за неиспуњавање обећања да ће сиријске Курде протјерати из регија које су ослобођене од џихадиста.

“Они кажу да се боре против ИД, али шта заправо раде? Дају им гомилу долара... САД константно крше наше договоре. Када смо понудили да радимо заједно у Манбиџу и Раки, рекли су да ниједан Курд неће остати тамо“, рекао је Ердоган.

Како је истакао, Анкара не жели да буде савезник САД у дијелу сиријске границе код Африна, који контролишу сиријски Курди јер, наглашава, “Америка није одржала дату ријеч“.

Ердоганова изјава стиже после најава да ће Турска са Русијом кренути у акцију у том региону.
Ердоан повукао војнике: "Моје име међу непријатељима"

Турска је повукла своје војнике из војне вјежбе НАТО у Норвешкој.

Разлог за то је што се име утемељитеља модерне турске државе и актуелног предсједника нашло међу "непријатељима", пише "Хуријет".

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

wарнинг

17.11.2017 12:07

Кад УСА толико подржава ИСИЛ није ни чудо што Бакир Изетбеговић сада на све могуће начине смјело лаје против Републике Српске и хрватских кантона у Федерацији БиХ у БиХ те против Санџака (Рашке) и Косова у Србији а не би ме чудило да спомене и дијелове Јужне Србије, Македоније, Црне Горе и Грчке што су близу Албаније као и дијелове Бугарске и Грчке што су близу Турске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лажно Име

17.11.2017 13:05

Смијешан ти је коментар. Какве везе има Бакир са исил? Као друго дигла се прашина у вези ничега,да би сутрадан Вучић рекао да ће потписати неколико споразума са Косовом...

Name

БАКИР

17.11.2017 12:12

Тооо Бабо само у пакт са Русијом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрле

17.11.2017 12:34

ТО сви знају а кад су то Американци одржали Рец или договор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

17.11.2017 17:53

Ста Бокìр па и он окојели Исиловац.

Name

Хамдо

18.11.2017 05:59

Ердогане управу си ово за Америку они и с арабија су дио ИСИЛА али заборавио си како си сарадјивао са ИСИЛОМ док су дрзали нафтна постројења у Ираку и Сирији док си узимао опљацкану нафту у бесцијење за 1оо лира у 100 вира

ОДГОВОРИТЕ