Линекер руководи жријебом за Мундијал!

Легендарни енглески центарфор имаће осам помоћника, а "љепша половина" биће му спортска новинарка Марија Команднаја.

Фудбал 17.11.2017 | 14:45
Линекер руководи жријебом за Мундијал!
Свјетска фудбалска федерација (ФИФА) одлучила је да некадашњи репрезентативац Енглеске Гари Линекер (56) буде централна фигура жријеба за Мундијал 2018.

Осам група од по четири репрезентације биће формирано 1. децембра на церемонији у московском Кремљу, којом ће Линекер руководити заједно са руском спортском новинарком Маријом Команднајом.

Они ће имати осам помоћника, а тренутно се зна да ће један од њих бити Никита Симоњан, некадашњи репрезентативац и селектор Совјетског савеза.

"Имао сам срећу да као играч учествујем на два завршна турнира и знам какво узбуђење влада док очекујеш имена будућих противника. Драго ми је што ћу као особа која саопштава резултате жријеба бити дио још једног Свјетског првенства", изјавио је Линекер.

Он је био најбољи стријелац Мундијала у Мексику 1986, а четири године касније у Италији је помогао Енглеској да се пласира у полуфинале, гдје је пеналима испала од Савезне републике Њемачке.

Играо је за Лестер, Евертон, Барселону, Тотенхем и Нагоју, а по завршетку каријере је стекао богато искуство радећи на разним ТВ каналима, као презентер утакмица Премијер лиге и Лиге шампиона. Вјероватно најпознатији моменат било је обећање, које је касније испунио, да ће водити емисију у доњем вешу ако његов Лестер постане првак Енглеске.

Надамо се да ће Линекер и "екипа" бити срећне руке по репрезентацију Србије!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар