Lineker rukovodi žrijebom za Mundijal!

Legendarni engleski centarfor imaće osam pomoćnika, a "ljepša polovina" biće mu sportska novinarka Marija Komandnaja.

Fudbal 17.11.2017 | 14:45
Lineker rukovodi žrijebom za Mundijal!
Svjetska fudbalska federacija (FIFA) odlučila je da nekadašnji reprezentativac Engleske Gari Lineker (56) bude centralna figura žrijeba za Mundijal 2018.

Osam grupa od po četiri reprezentacije biće formirano 1. decembra na ceremoniji u moskovskom Kremlju, kojom će Lineker rukovoditi zajedno sa ruskom sportskom novinarkom Marijom Komandnajom.

Oni će imati osam pomoćnika, a trenutno se zna da će jedan od njih biti Nikita Simonjan, nekadašnji reprezentativac i selektor Sovjetskog saveza.

"Imao sam sreću da kao igrač učestvujem na dva završna turnira i znam kakvo uzbuđenje vlada dok očekuješ imena budućih protivnika. Drago mi je što ću kao osoba koja saopštava rezultate žrijeba biti dio još jednog Svjetskog prvenstva", izjavio je Lineker.

On je bio najbolji strijelac Mundijala u Meksiku 1986, a četiri godine kasnije u Italiji je pomogao Engleskoj da se plasira u polufinale, gdje je penalima ispala od Savezne republike Njemačke.

Igrao je za Lester, Everton, Barselonu, Totenhem i Nagoju, a po završetku karijere je stekao bogato iskustvo radeći na raznim TV kanalima, kao prezenter utakmica Premijer lige i Lige šampiona. Vjerovatno najpoznatiji momenat bilo je obećanje, koje je kasnije ispunio, da će voditi emisiju u donjem vešu ako njegov Lester postane prvak Engleske.

Nadamo se da će Lineker i "ekipa" biti srećne ruke po reprezentaciju Srbije!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar