СЛС: Од Лучана до Суботице, почиње убитачни финиш!

До 13. децембра биће одиграно шест кола Суперлиге Србије, а "вечитима" предстоје и две утакмице Лиге Европе.

Фудбал 17.11.2017 | 14:15
СЛС: Од Лучана до Суботице, почиње убитачни финиш!
После двонедељне паузе наставља се такмичење у домаћем фудбалском првенству, које, веровали или не, траје већ непуна четири месеца!

Толико је прошло од меча Војводина - Чукарички (1:0), одиграног 21. јула.

Три пута је Суперлига у размацима од по месец дана прекидана због обавеза репрезентације, а утакмицом Младост Лучани - Раднички Ниш у петак почиње завршна фаза јесењег дела сезоне.

Домаћим клубовима до одласка на одмор 13. децембра предстоји шест кола, током којих ће им заједнички "противник" свакако бити лоши временски услови и тешки терени. Празне трибине на већини утакмица се, нажалост, подразумевају.

У врху табеле је стање "редовно" - Црвена звезда води са 43 од могућих 48 бодова, уз реми без голова у "вечитом" дербију и пораз од Напретка у Крушевцу (1:0) голом у 97. минуту.

Војводина је, традиционално, посустала после доброг старта, па је Партизан упркос спорадичним киксевима убедљиво други са 39 бодова. Актуелни шампион био је готово подједнако ефикасан као Звезда (35:36), али је зато примио 10 голова више (13:3) од комшија.

Новосађани са 30 бодова предводе групу уједначених тимова (Спартак, Вождовац, Чукарички), који су тренутно на добром путу да се пласирају у пролећни плеј-оф, што значи међу осам најбољих.

Напредак и Раднички свакако имају амбиције да одиграју финиш сезоне у друштву најбољих, али Радник и Младост им представљају озбиљну претњу.

Почев од Мачве, која заузима 11. место, поређани су клубови који пре свега размишљају како да изборе опстанак у Суперлиги, а то су још Земун, Бачка, Јавор, Рад и Борац, који је из првих осам утакмица извукао само један бод, а онда успео да ухвати прикључак са конкурентима и сада га само једна победа дели од изласка из зоне испадања.

Осим мечева водећих екипа (Црвена звезда - Рад у суботу, Јавор - Партизан у недељу), највећу пажњу привлачи дуел Напретка и Чукаричког.

Војводина дочекује Радник, који не губи често у гостима (три пораза на осам утакмица), Вождовац је домаћин Бачкој, а "на папиру" најлакши задатак од екипа из врха има Спартак против Борца.

Чачани су једина екипа која за сада није освојила ниједан бод ван свог стадиона. На осам гостовања доживели су осам пораза, уз гол-разлику 3:15.

НЕДЕЉА-СРЕДА

Црвена звезда и Партизан су победама у купу над Борцем, односно Радом, почели циклус од девет утакмица за четири недеље. Остало им је да одиграју по шест првенствених и два меча у Лиги Европе, 23. новембра и 7. децембра. Други овосезонски "вечити" дерби такође је на програму средином недеље - 13. децембра.

ПАРОВИ 17. КОЛА:

петак

Младост Лучани - Раднички Ниш 17.00 (Арена спорт 1)

субота

Црвена звезда - Рад 16.00 (Арена спорт 1)
Напредак - Чукарички 17.00
Војводина - Радник 17.00
Вождовац - Бачка 17.00

недеља

Јавор - Партизан 13.00 (Арена спорт 1)
Земун - Мачва 13.00
Спартак - Борац 17.00

ТАБЕЛА: Звезда 43, Партизан 39, Војводина 30, Спартак 29, Вождовац 28, Чукарички 28, Напредак 23, Чукарички 23, Радник 21, Младост 19, Мачва 16, Земун 15, Бачка 13, Јавор 11, Рад 11, Борац 10.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар