SLS: Od Lučana do Subotice, počinje ubitačni finiš!

Do 13. decembra biće odigrano šest kola Superlige Srbije, a "večitima" predstoje i dve utakmice Lige Evrope.

Fudbal 17.11.2017 | 14:15
SLS: Od Lučana do Subotice, počinje ubitačni finiš!
Posle dvonedeljne pauze nastavlja se takmičenje u domaćem fudbalskom prvenstvu, koje, verovali ili ne, traje već nepuna četiri meseca!

Toliko je prošlo od meča Vojvodina - Čukarički (1:0), odigranog 21. jula.

Tri puta je Superliga u razmacima od po mesec dana prekidana zbog obaveza reprezentacije, a utakmicom Mladost Lučani - Radnički Niš u petak počinje završna faza jesenjeg dela sezone.

Domaćim klubovima do odlaska na odmor 13. decembra predstoji šest kola, tokom kojih će im zajednički "protivnik" svakako biti loši vremenski uslovi i teški tereni. Prazne tribine na većini utakmica se, nažalost, podrazumevaju.

U vrhu tabele je stanje "redovno" - Crvena zvezda vodi sa 43 od mogućih 48 bodova, uz remi bez golova u "večitom" derbiju i poraz od Napretka u Kruševcu (1:0) golom u 97. minutu.

Vojvodina je, tradicionalno, posustala posle dobrog starta, pa je Partizan uprkos sporadičnim kiksevima ubedljivo drugi sa 39 bodova. Aktuelni šampion bio je gotovo podjednako efikasan kao Zvezda (35:36), ali je zato primio 10 golova više (13:3) od komšija.

Novosađani sa 30 bodova predvode grupu ujednačenih timova (Spartak, Voždovac, Čukarički), koji su trenutno na dobrom putu da se plasiraju u prolećni plej-of, što znači među osam najboljih.

Napredak i Radnički svakako imaju ambicije da odigraju finiš sezone u društvu najboljih, ali Radnik i Mladost im predstavljaju ozbiljnu pretnju.

Počev od Mačve, koja zauzima 11. mesto, poređani su klubovi koji pre svega razmišljaju kako da izbore opstanak u Superligi, a to su još Zemun, Bačka, Javor, Rad i Borac, koji je iz prvih osam utakmica izvukao samo jedan bod, a onda uspeo da uhvati priključak sa konkurentima i sada ga samo jedna pobeda deli od izlaska iz zone ispadanja.

Osim mečeva vodećih ekipa (Crvena zvezda - Rad u subotu, Javor - Partizan u nedelju), najveću pažnju privlači duel Napretka i Čukaričkog.

Vojvodina dočekuje Radnik, koji ne gubi često u gostima (tri poraza na osam utakmica), Voždovac je domaćin Bačkoj, a "na papiru" najlakši zadatak od ekipa iz vrha ima Spartak protiv Borca.

Čačani su jedina ekipa koja za sada nije osvojila nijedan bod van svog stadiona. Na osam gostovanja doživeli su osam poraza, uz gol-razliku 3:15.

NEDELJA-SREDA

Crvena zvezda i Partizan su pobedama u kupu nad Borcem, odnosno Radom, počeli ciklus od devet utakmica za četiri nedelje. Ostalo im je da odigraju po šest prvenstvenih i dva meča u Ligi Evrope, 23. novembra i 7. decembra. Drugi ovosezonski "večiti" derbi takođe je na programu sredinom nedelje - 13. decembra.

PAROVI 17. KOLA:

petak

Mladost Lučani - Radnički Niš 17.00 (Arena sport 1)

subota

Crvena zvezda - Rad 16.00 (Arena sport 1)
Napredak - Čukarički 17.00
Vojvodina - Radnik 17.00
Voždovac - Bačka 17.00

nedelja

Javor - Partizan 13.00 (Arena sport 1)
Zemun - Mačva 13.00
Spartak - Borac 17.00

TABELA: Zvezda 43, Partizan 39, Vojvodina 30, Spartak 29, Voždovac 28, Čukarički 28, Napredak 23, Čukarički 23, Radnik 21, Mladost 19, Mačva 16, Zemun 15, Bačka 13, Javor 11, Rad 11, Borac 10.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar