Борусија у кризи, а суспендовала најбољег играча!

Борусија Дортмунд суспендовала је свог најбољег стрелца и највећу звезду тима Пјер-Емерика Обамејанга, преносе немачки медији.  Пукло је - Обамејан избачен из тима! Да ли је ово најава зимске трансфер бомбе?

Фудбал 17.11.2017 | 10:15
Борусија у кризи, а суспендовала најбољег играча!
Наводи се само да је Обамејанг одстрањен из тима из дисциплинских разлога, па неће бити у протоколу за меч са Штутгартом у петак.

Габонац је постигао десет голова на 11 утакмица ове сезоне, али није погодио мрежу противника на последњих пет мечева у свим такмичењима, од сусрета са Лајпцигом у октобру.

Није успео да погоди ни за репрезентацију у последња два меча квалифиација за Мундијал 20189. Габон је остао без пласмана на Светско првенство. 

Ово је други пут да Борусија суспендује Обамејанга, први пут се то догодило прошлог новембра када је пропустио гостовање Спортингу у Лисабону у Лиги шампиона због притваног путовања у Милано противно жељи тренера Томаса Тухела. 

Обамејанг, за кога се већ неколико прелазних рокова спекулише да би могао да пређе у Реал Мадрид за скоро 100 милиона евра, често је у сукобу је и са новим тренером "милионера" Петером Босом, па је извесно да је управо због тога добио нову суспензију. 

Борусија је у очајној форми, није победила у Бундеслиги од 30. септембра, а у међувремену је елиминисани и из Лиге шампиона. Бос се нада да је репрезентативна пауза пријала његовом тиму и да ће у петак коначно окончати низ од четири меча без победе. 

"Када не победите, онда идете у сусрет ветру. Али, мени је изазов да окренем ситуацију. Наћи ћемо пут да поново будемо они прави. Не чине ме нелагодним само резултати, већ и начин на који играмо. Тренирали смо са 12 или 13 првотимаца, за разлику од раније када их је током паузе у Дортмунду остало свега четири или пет. То ми улива оптимизам за наредни период", рекао је Бос. 

Борусију после дуела са Штутгартом очекује окршај са Тотенхемом у Лиги шампиона, а потом и локални дерби са Шалкеом у Бундслиги.

Борусија Дортмунд и њен најбољи стрелац Пјер Емерик Обамејан поново су у свађи! Да ли је и дефитивно пукла љубав, односно да ли после овога можемо да очекујемо велики јануарски трансфер једног од најтраженијих нападача данашњице остаје нам да видимо током наредних дана, али оно што је сигурно јесте да Петер Бош за сутрашњу утакмицу против Штутгарта не рачуна на свог првог стрелца. 

Како јављају сви спортски медији широм Европе, Милионери су одстранили репрезентативца Габона из екипе због недисциплине. За сада је извесно само да се не ради о уобичајеном кашњењу с репрезентативне мини турнеје, јер Обамејан је све до вечерас био на списку путника за Штутгарт. Куршлус је, очигледно избио током дана, после чега су челници Борусије решили да хитно реагују и склоне проблематичног Габонца из тима. 

Подсетимо, ово није први пут да Обамејан има проблема с недисциплином. Због неодобреног одласка у Милано током прошле сезоне Тухел га је суспендовао на једну утакмицу. 

Јасно, ова информација одмах је покренула разноразне спекулације које се тичу даље судбине Пјер Емерика Оамејана на Вестфалену. О његовом одласку прича се већ дуго - летос је практично био на вратима Пари Сен Жермена, али трансфер није довршен - а како се ближи јануарски прелазни рок треба очекивати наставак. За сада се нико није упецао на Дортмундову удицу и за то постоји добрих 80.000.000 разлога, што не значи да неће ове зиме. Мада, овакве вести сигурно не иду у корист самом играчу...

У сваком случају, Италијани су исконструисали већ две верзије. Наводно, Милан се истог трена активирао и поново је у игри, а нова заинтересована је страна је и Наполи, који жели једно топ појачање овог јануара како би се појачао пред одлучујуће битке за скудето. Милик се опет повредио, нападач недостаје, тако да...

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар