Borusija u krizi, a suspendovala najboljeg igrača!

Borusija Dortmund suspendovala je svog najboljeg strelca i najveću zvezdu tima Pjer-Emerika Obamejanga, prenose nemački mediji.  Puklo je - Obamejan izbačen iz tima! Da li je ovo najava zimske transfer bombe?

Fudbal 17.11.2017 | 10:15
Borusija u krizi, a suspendovala najboljeg igrača!
Navodi se samo da je Obamejang odstranjen iz tima iz disciplinskih razloga, pa neće biti u protokolu za meč sa Štutgartom u petak.

Gabonac je postigao deset golova na 11 utakmica ove sezone, ali nije pogodio mrežu protivnika na poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima, od susreta sa Lajpcigom u oktobru.

Nije uspeo da pogodi ni za reprezentaciju u poslednja dva meča kvalifiacija za Mundijal 20189. Gabon je ostao bez plasmana na Svetsko prvenstvo. 

Ovo je drugi put da Borusija suspenduje Obamejanga, prvi put se to dogodilo prošlog novembra kada je propustio gostovanje Sportingu u Lisabonu u Ligi šampiona zbog pritvanog putovanja u Milano protivno želji trenera Tomasa Tuhela. 

Obamejang, za koga se već nekoliko prelaznih rokova spekuliše da bi mogao da pređe u Real Madrid za skoro 100 miliona evra, često je u sukobu je i sa novim trenerom "milionera" Peterom Bosom, pa je izvesno da je upravo zbog toga dobio novu suspenziju. 

Borusija je u očajnoj formi, nije pobedila u Bundesligi od 30. septembra, a u međuvremenu je eliminisani i iz Lige šampiona. Bos se nada da je reprezentativna pauza prijala njegovom timu i da će u petak konačno okončati niz od četiri meča bez pobede. 

"Kada ne pobedite, onda idete u susret vetru. Ali, meni je izazov da okrenem situaciju. Naći ćemo put da ponovo budemo oni pravi. Ne čine me nelagodnim samo rezultati, već i način na koji igramo. Trenirali smo sa 12 ili 13 prvotimaca, za razliku od ranije kada ih je tokom pauze u Dortmundu ostalo svega četiri ili pet. To mi uliva optimizam za naredni period", rekao je Bos. 

Borusiju posle duela sa Štutgartom očekuje okršaj sa Totenhemom u Ligi šampiona, a potom i lokalni derbi sa Šalkeom u Bundsligi.

Borusija Dortmund i njen najbolji strelac Pjer Emerik Obamejan ponovo su u svađi! Da li je i defitivno pukla ljubav, odnosno da li posle ovoga možemo da očekujemo veliki januarski transfer jednog od najtraženijih napadača današnjice ostaje nam da vidimo tokom narednih dana, ali ono što je sigurno jeste da Peter Boš za sutrašnju utakmicu protiv Štutgarta ne računa na svog prvog strelca. 

Kako javljaju svi sportski mediji širom Evrope, Milioneri su odstranili reprezentativca Gabona iz ekipe zbog nediscipline. Za sada je izvesno samo da se ne radi o uobičajenom kašnjenju s reprezentativne mini turneje, jer Obamejan je sve do večeras bio na spisku putnika za Štutgart. Kuršlus je, očigledno izbio tokom dana, posle čega su čelnici Borusije rešili da hitno reaguju i sklone problematičnog Gabonca iz tima. 

Podsetimo, ovo nije prvi put da Obamejan ima problema s nedisciplinom. Zbog neodobrenog odlaska u Milano tokom prošle sezone Tuhel ga je suspendovao na jednu utakmicu. 

Jasno, ova informacija odmah je pokrenula raznorazne spekulacije koje se tiču dalje sudbine Pjer Emerika Oamejana na Vestfalenu. O njegovom odlasku priča se već dugo - letos je praktično bio na vratima Pari Sen Žermena, ali transfer nije dovršen - a kako se bliži januarski prelazni rok treba očekivati nastavak. Za sada se niko nije upecao na Dortmundovu udicu i za to postoji dobrih 80.000.000 razloga, što ne znači da neće ove zime. Mada, ovakve vesti sigurno ne idu u korist samom igraču...

U svakom slučaju, Italijani su iskonstruisali već dve verzije. Navodno, Milan se istog trena aktivirao i ponovo je u igri, a nova zainteresovana je strana je i Napoli, koji želi jedno top pojačanje ovog januara kako bi se pojačao pred odlučujuće bitke za skudeto. Milik se opet povredio, napadač nedostaje, tako da...

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar