Оптужила Надала да се допинговао, плаћа 12.000 €!

Рафаел Надал добио је случај против бивше француске министарке Роселине Башело која га је оптужила да је користио допинг.

Тенис 18.11.2017 | 15:30
Оптужила Надала да се допинговао, плаћа 12.000 €!
Башело је у једном интервјуу рекла да је сакривено од јавности да је Надал био допингован 2012. године, када је паузирао због, како је она рекла, наводне повреде колена.

"Знамо шта је права истина. Када видите да неки тенисер не игра неколико емсеци, онда је то углавном због допинга", изјавила је Башело за "Ас".

Надал је узвратио тужбом у којој је захтевао одштету од 100.000 евра због увреде угледа, али је суд одлучио да му Башело мора исплатити "само" 12.000. 

Шпанац је приликом подношења тужбе најавио да ће новац који добије за одштету уплатити у добротворне сврхе.

Бивша француска министарка спорта Розелин Башело осуђена је због клевете јер је прошле године гостујући у једној емисији на телевизији изјавила да је Рафаел Надал користио допинг 2013. године, након чега је морао да паузира седам месеци.

Надал ју је тужио наводећи да му је та изјава нанела велику штету. Шпански тенисер затражио је одштету од 100.000 евра, а његов адвокат Патрик Мезонев је тада изјавио да речи некадашње министарке имају велику тежину, с обзиром на то коју је фукнцију обављала у том периоду.

Годину и по дана касније Суд у Паризу донео је пресуду. Наложио је Башело да плати 12.000 евра због тога што је јавно оклеветала успешног спортисту без доказа.

Надал је пре подношења тужбе затражио од Међународне тениске федерације (ИТФ) да јавно објави резултате тестова који су му урађени.

Он је рекао да је био приморан да поднесе тужбу.

"Циљ тужбе је да јавне личности не износе увреде или лажне оптужбе на рачун спортиста без иједног доказа и да притом остану некажњене", објаснио је тада један од најбољих тенисера у историји и анево да ће, уколико добије спор, сав новац на име обештећења уплатити на рачун неке хуманитарне невладине организације у Француској.

Розелин Башело била је министар у влади Николаса Саркозија од 2007. до 2010. године и након тога је напустила политку.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар