Боаћи - Пешић 14:14!

Нападач из Ниша головима у Чачку стигао репрезентативца Гане на листи најбољи стрелаца Црвене звезде у овој сезони.

Фудбал 18.11.2017 | 17:00
Боаћи - Пешић 14:14!
Умеју фудбалери да кажу како им је конкуренција потребна како би стално играли на ивици максимума. Углавном је то поштапалица, класичан спортски стереоптип, али нападачи Црвене звезде Ричмонд Боаћи и Александар Пешић дефинитивно један другом представљају најбољу могућу мотивацију.

Иако је од почетка сезоне у гро плану Ричмонд Боаћи, пре свега због одличних игара у квалификацијама за Лигу Европе, јесен протиче у знаку Александра Пешића. На последње две званичне утакмице голгетер из Ниша је постигао пет погодака и поравнао се са репрезентативцем Гане на листи најбољих стрелаца Црвене звезде у овој сезони.

Пешић и Боаћи су постигли по 14 голова.

Наравно, најскупљи играч Црвене звезде у овом тренутку био је продуктивнији на сцени Старог континента. Постигао је седам голова у квалификацијама за Лигу Европе, памте се његова остварења у сударима са Спартом и Краснодаром. Играње на три фронта и одлука Владана Милојевића да често ротира кадар помогла је Александру Пешићу да се наметне као одлична алтернатива за Боаћија, а у последње време и ударна песница Црвене звезде.

Некадашњи млади репрезентативац Србије је одиграо 15 првенствених утакмица и постигао десет голова (Боаћи шест на десет мечева). Навијачи ће сигурно рећи да је Пешић оправдао уложених 700.000 евра када је у Краснодару на асистенцију Милића постигао други гол за српског вицешампиона.

Поред тога Пешић се ове сезоне истиче асистенцијама. Само у Купу дуелу против Динама из Врања имао је три успешна додавања, док је пет пута асистирао саиграчима у првенству. Управо на његово проигравање Ричмонд Боаћи је постигао победоносни гол у Горњој Вароши против Земуна.

Све слути да је Црвена звезда добила један од најпродуктивнијих тандема нападача у последњих десет година. Као што су то својевремено били Абиола Дауда и Драган Мрђа.

Истина, Владан Милојевић не игра често у формацији са два класична нападача. Најбољи стрелци Црвене звезде заједно су почели гостовања Земуну, Раднику и августовски вечити дерби.

Занимљиво је да Ричмонду Боаћију и Александру Пешићу потребан готово идентичан временски интервал да постигну погодак у домаћем првенству. Репрезентативац Гане тресе мреже ривала на сваких 117, а Александар Пешић на сваких 118 минута.

Извор: моззартспорт

Фото МН Пресс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

18.11.2017 17:00

Од вечерас је 18:16 за Боаћија.

ОДГОВОРИТЕ