Boaći - Pešić 14:14!

Napadač iz Niša golovima u Čačku stigao reprezentativca Gane na listi najbolji strelaca Crvene zvezde u ovoj sezoni.

Fudbal 18.11.2017 | 17:00
Boaći - Pešić 14:14!
Umeju fudbaleri da kažu kako im je konkurencija potrebna kako bi stalno igrali na ivici maksimuma. Uglavnom je to poštapalica, klasičan sportski stereoptip, ali napadači Crvene zvezde Ričmond Boaći i Aleksandar Pešić definitivno jedan drugom predstavljaju najbolju moguću motivaciju.

Iako je od početka sezone u gro planu Ričmond Boaći, pre svega zbog odličnih igara u kvalifikacijama za Ligu Evrope, jesen protiče u znaku Aleksandra Pešića. Na poslednje dve zvanične utakmice golgeter iz Niša je postigao pet pogodaka i poravnao se sa reprezentativcem Gane na listi najboljih strelaca Crvene zvezde u ovoj sezoni.

Pešić i Boaći su postigli po 14 golova.

Naravno, najskuplji igrač Crvene zvezde u ovom trenutku bio je produktivniji na sceni Starog kontinenta. Postigao je sedam golova u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pamte se njegova ostvarenja u sudarima sa Spartom i Krasnodarom. Igranje na tri fronta i odluka Vladana Milojevića da često rotira kadar pomogla je Aleksandru Pešiću da se nametne kao odlična alternativa za Boaćija, a u poslednje vreme i udarna pesnica Crvene zvezde.

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije je odigrao 15 prvenstvenih utakmica i postigao deset golova (Boaći šest na deset mečeva). Navijači će sigurno reći da je Pešić opravdao uloženih 700.000 evra kada je u Krasnodaru na asistenciju Milića postigao drugi gol za srpskog vicešampiona.

Pored toga Pešić se ove sezone ističe asistencijama. Samo u Kupu duelu protiv Dinama iz Vranja imao je tri uspešna dodavanja, dok je pet puta asistirao saigračima u prvenstvu. Upravo na njegovo proigravanje Ričmond Boaći je postigao pobedonosni gol u Gornjoj Varoši protiv Zemuna.

Sve sluti da je Crvena zvezda dobila jedan od najproduktivnijih tandema napadača u poslednjih deset godina. Kao što su to svojevremeno bili Abiola Dauda i Dragan Mrđa.

Istina, Vladan Milojević ne igra često u formaciji sa dva klasična napadača. Najbolji strelci Crvene zvezde zajedno su počeli gostovanja Zemunu, Radniku i avgustovski večiti derbi.

Zanimljivo je da Ričmondu Boaćiju i Aleksandru Pešiću potreban gotovo identičan vremenski interval da postignu pogodak u domaćem prvenstvu. Reprezentativac Gane trese mreže rivala na svakih 117, a Aleksandar Pešić na svakih 118 minuta.

Izvor: mozzartsport

Foto MN Press

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

18.11.2017 17:00

Od večeras je 18:16 za Boaćija.

ODGOVORITE