Сарајево: Ухапшен неопрезни комшија

Расим Муратовић, власник стана у сарајевском насељу Алипашино Поље, у којем је прије два дана избио велики пожар, ухапшен је јуче, потврђено је из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Босна и Херцеговина 16.11.2017 | 10:21
Сарајево: Ухапшен неопрезни комшија
У пожару је повријеђено чак 19 особа. Током евакуације станара повређено 11 полицајаца МУП Кантона Сарајево, седам станара, од којих троје деце, као и један ватрогасац.

Муратовић (67) се терети за тешко кривично дјело против опште безбједности људи и имовине. Он је задржан у притвору.

Како је избио пожар?

Пожар је избио у уторак на четвртом спрату зграде, а директор кантоналне управе Цивилне заштите Сарајево Мустафа Ковач каже да је љекарску помоћ послије пожара затражило 40 особа.

Према његовим ријечима, после само неколико минута од избијања пожара на лицу мјеста било је шест ватрогасних возила са 26 ватрогасаца.

Према причама станара Јасмина Халиловића пожар је избио у стану његовог комшије Расима М., који живи три спрата испод њега.

Каже да се све десило када је Расим покушао да направи вечеру на малој плинској боци.

''Та боца му је пала и вјероватно је прво плануо тепих, а затим се ватра почела ширити. Видите шта је направио, велики проблем у цијелој згради. Много комшија се гушило, пружао сам помоћ колико сам могао. Пожар са четвртог спрата ширио се даље. Четворо комшија је било у тешком стању и одвезла их је Хитна помоћ'', казао је Халиловић.

Додао је како је комшија Расим, наводно, када је видио да му гори стан, деком покушао угасити ватру, те да је и он том приликом задобио опекотине по руци, након чега је изашао из стана.

Сви повријеђени у пожару у Сарајеву превезени су у УКЦ Сарајево, а њих троје је задржано на даљем лијечењу.

''Већина повријеђених је добила тровање усљед удисања угљен-моноксида, а неки од њих имају и опекотине по тијелу. Три особе имају теже опекотине и пратимо њихово здравствено стање'', рекли су у болници.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар