Sarajevo: Uhapšen neoprezni komšija

Rasim Muratović, vlasnik stana u sarajevskom naselju Alipašino Polje, u kojem je prije dva dana izbio veliki požar, uhapšen je juče, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Bosna i Hercegovina 16.11.2017 | 10:21
Sarajevo: Uhapšen neoprezni komšija
U požaru je povrijeđeno čak 19 osoba. Tokom evakuacije stanara povređeno 11 policajaca MUP Kantona Sarajevo, sedam stanara, od kojih troje dece, kao i jedan vatrogasac.

Muratović (67) se tereti za teško krivično djelo protiv opšte bezbjednosti ljudi i imovine. On je zadržan u pritvoru.

Kako je izbio požar?

Požar je izbio u utorak na četvrtom spratu zgrade, a direktor kantonalne uprave Civilne zaštite Sarajevo Mustafa Kovač kaže da je ljekarsku pomoć poslije požara zatražilo 40 osoba.

Prema njegovim riječima, posle samo nekoliko minuta od izbijanja požara na licu mjesta bilo je šest vatrogasnih vozila sa 26 vatrogasaca.

Prema pričama stanara Jasmina Halilovića požar je izbio u stanu njegovog komšije Rasima M., koji živi tri sprata ispod njega.

Kaže da se sve desilo kada je Rasim pokušao da napravi večeru na maloj plinskoj boci.

''Ta boca mu je pala i vjerovatno je prvo planuo tepih, a zatim se vatra počela širiti. Vidite šta je napravio, veliki problem u cijeloj zgradi. Mnogo komšija se gušilo, pružao sam pomoć koliko sam mogao. Požar sa četvrtog sprata širio se dalje. Četvoro komšija je bilo u teškom stanju i odvezla ih je Hitna pomoć'', kazao je Halilović.

Dodao je kako je komšija Rasim, navodno, kada je vidio da mu gori stan, dekom pokušao ugasiti vatru, te da je i on tom prilikom zadobio opekotine po ruci, nakon čega je izašao iz stana.

Svi povrijeđeni u požaru u Sarajevu prevezeni su u UKC Sarajevo, a njih troje je zadržano na daljem liječenju.

''Većina povrijeđenih je dobila trovanje usljed udisanja ugljen-monoksida, a neki od njih imaju i opekotine po tijelu. Tri osobe imaju teže opekotine i pratimo njihovo zdravstveno stanje'', rekli su u bolnici.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar