Познати серијски убица на самрти

Најозлоглашенији масовни убица двадесетог вијека Чарлс Менсон хоспитализован је и налази се "близу смрти", јавили су амерички медији.

Свијет 16.11.2017 | 09:34
Познати серијски убица на самрти
Према подацима портала ТМЗ, које су пренијели и други медији, Менсон се налази у болници у Бејкерсфилду, у Калифорнији и "стање му се рапидно погоршава" тако да се не очекује да ће се овај пут опоравити, преноси "Б92".

ТМЗ подсјећа да је ово други пут ове године да је Менсон, који има 83 године, хитно хоспитализован. Он је био на челу секте Породица која је у његово име убила око 35 људи, мада тачан број није познат.

Током ноћи 9. августа 1969. он је својим људима наредио да убију Шерон Тејт, жену редитеља Романа Поланског, која је била у осмом мјесецу трудноће. Када је пронађено, на њеном тијелу је било 16 убода ножем. Она није била једина жртва. Чланови Менсонове секте убили су и Стивена Парента, Џеја Себринга, Ебигејл Фолгер и Војцека Фриковског, који су се налазили у кући.

На вратима је крвљу била исписана ријеч: Свиње. Сљедеће ноћи убијени су Лено и Розмари Ла Бјанка. Овога пута Менсон је лично ухватио жртве и везао их да би тек онда наредио својим људима да их убију. Ипак, ни тада он није потегао оружје, и на њих нико не би посумњао да Сузан Еткинс није ухваћена због убиства Герија Хинмана.

Иако Менсон није лично учествовао у убиствима, осуђен је због планирања и наредбе. У марту 1971. изречена му је смртна казна, али је замијењена доживотном.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар