Poznati serijski ubica na samrti

Najozloglašeniji masovni ubica dvadesetog vijeka Čarls Menson hospitalizovan je i nalazi se "blizu smrti", javili su američki mediji.

Svijet 16.11.2017 | 09:34
Poznati serijski ubica na samrti
Prema podacima portala TMZ, koje su prenijeli i drugi mediji, Menson se nalazi u bolnici u Bejkersfildu, u Kaliforniji i "stanje mu se rapidno pogoršava" tako da se ne očekuje da će se ovaj put oporaviti, prenosi "B92".

TMZ podsjeća da je ovo drugi put ove godine da je Menson, koji ima 83 godine, hitno hospitalizovan. On je bio na čelu sekte Porodica koja je u njegovo ime ubila oko 35 ljudi, mada tačan broj nije poznat.

Tokom noći 9. avgusta 1969. on je svojim ljudima naredio da ubiju Šeron Tejt, ženu reditelja Romana Polanskog, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće. Kada je pronađeno, na njenom tijelu je bilo 16 uboda nožem. Ona nije bila jedina žrtva. Članovi Mensonove sekte ubili su i Stivena Parenta, Džeja Sebringa, Ebigejl Folger i Vojceka Frikovskog, koji su se nalazili u kući.

Na vratima je krvlju bila ispisana riječ: Svinje. Sljedeće noći ubijeni su Leno i Rozmari La Bjanka. Ovoga puta Menson je lično uhvatio žrtve i vezao ih da bi tek onda naredio svojim ljudima da ih ubiju. Ipak, ni tada on nije potegao oružje, i na njih niko ne bi posumnjao da Suzan Etkins nije uhvaćena zbog ubistva Gerija Hinmana.

Iako Menson nije lično učestvovao u ubistvima, osuđen je zbog planiranja i naredbe. U martu 1971. izrečena mu je smrtna kazna, ali je zamijenjena doživotnom.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar