Правио вечеру, па запалио зграду

У пожару који је у уторак увече избио у сарајевском насељу Алипашино поље повријеђено је чак 19 особа. Током евакуације станара повријеђено је чак 11 полицајаца МУП Кантона Сарајево, седам станара, од којих троје дјеце, као и један ватрогасац.

Босна и Херцеговина 16.11.2017 | 09:00
Правио вечеру, па запалио зграду
Сви повријеђени су превезени на Универзитетско клинички центар у Сарајеву. Пожар је избио на четвртом спрату зграде, а директор Кантоналне управе Цивилне заштите Сарајево Мустафа Ковач каже да је љекарску помоћ послије пожара затражило 40 особа.

Према његовим ријечима, послије само неколико минута од избијања пожара, на лицу мјеста било је шест ватрогасних возила са 26 ватрогасаца.

Према причама станара Јасмина Халиловића пожар је избио у стану његовог комшије Расима М., који живи три спрата испод њега.

Каже да се све десило када је Расим покушао да направи вечеру на малој плинској боци.

''Та боца му је пала и вјероватно је прво плануо тепих, а затим се ватра почела ширити. Видите шта је направио, велики проблем у цијелој згради. Много комшија се гушило, пружао сам помоћ колико сам могао. Пожар са четвртог спрата ширио се даље. Четворо комшија је било у тешком стању и одвезла их је Хитна помоћ'', казао је Халиловић.

Додао је како је комшија Расим, наводно, када је видио да му гори стан, деком покушао угасити ватру, те да је и он том приликом задобио опекотине по руци, након чега је изашао из стана.

Сцене које су се могле видјети у улици Анте Бабића биле су хаотичне. Станари су из својих станова излазили у папучама и без адекватне одјеће, те су промрзли од стајања на снијегу посматрали шта се дешава. Велики број њих био је буквално црн од дима, те је прилазио колима Хитне помоћи тражећи помоћ. Међу њима је било и мале дјеце, те беба, али и старијих особа.

Причају како су они који живе на вишим спратовима, када су видјели да хаустором куља црни дим, панично почели бјежати и истрчавати из зграде. Најстрашније је, кажу, било када су стакла на становима изнад оног запаљеног почела пуцати и ломити се, највјероватније усљед високе температуре, те падати по цести.

Међу комшија се могло чути да су љути на Расим због тога што је тако изазвао пожар.

''Он није лош комшија, али је био непажљив. Како му је пало на памет да деком гаси пожар? Чуо сам да је и он задобио опекотине и жао ми га је, али је требао бити опрезнији'', испричао један од комшија.

Стање повријеђених

Сви повријеђени у пожару у Сарајеву превезени су у УКЦ Сарајево, а њих троје је задржано на даљем лијечењу.

''Већина повријеђених је добила тровање усљед удисања угљен-моноксида, а неки од њих имају и опекотине по тијелу. Три особе имају теже опекотине и пратимо њихово здравствено стање'', рекли су у болници.

Извор: Блиц
Фото: Фена

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Лаки

16.11.2017 08:12

Расим је баш интелигентно поступио од прве фазе потпаљивања. Чуди ме само да није покушао гасити бензином.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста,

16.11.2017 08:27

кога они фарбају,није народ блесав,медији могу да продају думине неком другом" цуј правио вецеру"ста ви изводите.

Name

камелеон

16.11.2017 09:28

Расим је један од хиљада оних који су дошли у град из разних вукојебина. Све манире ''културног'' понашања и обичаја су, наравно задржали, јер се не могу одрицати своје културе и традиције стечене у Жепи. Само ложи Расиме......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Расиме,

16.11.2017 09:59

само хајцај ,зима је ту,хацај бацо.