Избори: Пуџдемон поново кандидат

Смењени предсједник каталонске владе Карлес Пуџдемон поново ће бити главни кандидат своје партије на регионалним изборима идућег мјесеца.

Свијет 16.11.2017 | 07:49
Избори: Пуџдемон поново кандидат
Пуџдемон је телевизији Ел Пунт-Авуи рекао да "приводи крају" листу кандидата за парламентарне изборе које је расписао шпански премијер Маријано Рахој, преноси АП.

Према Пуџдемоновим ријечима, на листи ће се наћи чланови његове Демократске партије Каталоније, али и сепаратисти без политичке позадине, а листа ће у изборну трку ући под називом "Заједно за Каталонију".

Пуџдемон каже и да ће кампању водити из Брисела, гдје се са још четири своја бивша министра суочава с поступком екстрадиције на крају којег би могли бити послати назад у Шпанију како би се тамо суочили са оптужбама за побуну и подстицање на побуну.

Заједно са више својих бивших министара, Пуџдемон се склонио у Брисел након што су шпанске централне власти смијениле чланове његове владе и преузеле контролу над Каталонијом.

Рахој је искористио ванредна овлашћења којима располаже да распише пријевремене изборе у Каталонији за 21. децембар, у настојању да осујети тежње сепаратиста да успоставе нову каталонску државу.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар