Захтјев за опозив Доналда Трампа

Шест демократских законодаваца покренуло је званични захтјев за опозив предсједника Доналда Трампа уз објашњење да предсједник представља опасност по Сједињене Америчке Државе.

Свијет 15.11.2017 | 22:45
Захтјев за опозив Доналда Трампа
Како јавља репортер "Ал Јазеере", они су навели неколико акција које је предузео Трамп, а за које они тврде да га чине неспособним да буде предсједник.

Тако тврде да је Трамп ометао правосуђе кад је отпустио директора ФБИ Џејмса Комија, који је био на челу савезне истраге у вези с руском умијешаношћу у америчке предсједничке изборе 2016. године, која је укључивала и могући дослух Трампове кампање и Русије.

Предсједника Трампа ових шест законодаваца оптужује, између осталог, за кршење клаузуле о страним накнадама, јер закон брани јавним функционерима да примају дарове страних влада без пристанка Конгреса.

Оптужују га и за кршење клаузуле о накнади за исплату, којом се предсједнику забрањује да зарађује новац док је у Бијелој кући.

Не очекује се да би овај поступак могао да привуче и републиканске законодавце да траже предсједников опозив, јавља "Ал Јазеера".

Трамп је раније изјавио да је жртва у политичкој истрази коју су помогли Хилари клинтон и Демократски национални комитет (ДНЦ), а која је на крају довела до низа оптужби поводом повезаности Трампа и Русије.

Русија је раније демантовала мијешање у америчке изборе, а Трамп је изјавио да није било никаквог договора с Москвом.

Извор: Ал Јазеера

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мав

15.11.2017 22:07

Питање од милион долара за Додика:Ко је одлазеца америцка администрација?

ОДГОВОРИТЕ