Zahtjev za opoziv Donalda Trampa

Šest demokratskih zakonodavaca pokrenulo je zvanični zahtjev za opoziv predsjednika Donalda Trampa uz objašnjenje da predsjednik predstavlja opasnost po Sjedinjene Američke Države.

Svijet 15.11.2017 | 22:45
Zahtjev za opoziv Donalda Trampa
Kako javlja reporter "Al Jazeere", oni su naveli nekoliko akcija koje je preduzeo Tramp, a za koje oni tvrde da ga čine nesposobnim da bude predsjednik.

Tako tvrde da je Tramp ometao pravosuđe kad je otpustio direktora FBI Džejmsa Komija, koji je bio na čelu savezne istrage u vezi s ruskom umiješanošću u američke predsjedničke izbore 2016. godine, koja je uključivala i mogući dosluh Trampove kampanje i Rusije.

Predsjednika Trampa ovih šest zakonodavaca optužuje, između ostalog, za kršenje klauzule o stranim naknadama, jer zakon brani javnim funkcionerima da primaju darove stranih vlada bez pristanka Kongresa.

Optužuju ga i za kršenje klauzule o naknadi za isplatu, kojom se predsjedniku zabranjuje da zarađuje novac dok je u Bijeloj kući.

Ne očekuje se da bi ovaj postupak mogao da privuče i republikanske zakonodavce da traže predsjednikov opoziv, javlja "Al Jazeera".

Tramp je ranije izjavio da je žrtva u političkoj istrazi koju su pomogli Hilari klinton i Demokratski nacionalni komitet (DNC), a koja je na kraju dovela do niza optužbi povodom povezanosti Trampa i Rusije.

Rusija je ranije demantovala miješanje u američke izbore, a Tramp je izjavio da nije bilo nikakvog dogovora s Moskvom.

Izvor: Al Jazeera

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mav

15.11.2017 22:07

Pitanje od milion dolara za Dodika:Ko je odlazeca americka administracija?

ODGOVORITE