Месут Озил се враћа у Мадрид?

Четири године након што је отишао у Арсенал за 47 милиона евра, њемачки плејмејкер могао би да се врати у пријестоницу Шпаније.

Фудбал 17.11.2017 | 20:45
Месут Озил се враћа у Мадрид?
Месут Озил провео је три трофејне сезоне у Мадриду прије него што је 2013. за 47 милиона евра прешао у Арсенал.

У дресу Реал Мадрида одиграо је 159 утакмица, дао 27 голова, забиљежио 81 асистенцију, освојио једну титулу првака Шпаније, један Куп краља, један шпански Суперкуп, али не и Лигу шампиона.

Енглески "Тхе Сун" наводи да ће се Озил вратити у Мадрид наредног љета као слободан играч, али не у редове Реала, већ – Атлетика!

Власници црвено-бијелих са "Метрополитана" пажљиво прате развој догађаја у Лондону, гдје Озил и даље одбија да продужи уговор са "тобџијама" и то из конкретног разлога - менаџер екипе Арсен Венгер не жели да испуни његове нереалне захтјеве за седмичном платом од 396.000 евра.

Знатно мање спреман је да му понуди и Атлетико, "Тхе Сун" наводи да би пред плејмејкера била стављена плата од 240.000 евра седмично, али и подсјећа да је пореска политика у Шпанији знатно повољнија него у Енглеској нарочито ако сте странац са високим примањима.

У исто вријеме, Венгер размишља како би могао да надокнади одласке и Озила и Алексиса Санчеза, а изгледа да је рјешења пронашао у – Манчестеру.

Атлетико Мадрид је, према писању каталонских медија, већ "изгубио" Антоана Гризмана утолико што се француски ас договорио са Барселоном око трансфера који ће наредног љета бити остварен уплатом излазне клаузуле од 100 милиона евра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар