Mesut Ozil se vraća u Madrid?

Četiri godine nakon što je otišao u Arsenal za 47 miliona evra, njemački plejmejker mogao bi da se vrati u prijestonicu Španije.

Fudbal 17.11.2017 | 20:45
Mesut Ozil se vraća u Madrid?
Mesut Ozil proveo je tri trofejne sezone u Madridu prije nego što je 2013. za 47 miliona evra prešao u Arsenal.

U dresu Real Madrida odigrao je 159 utakmica, dao 27 golova, zabilježio 81 asistenciju, osvojio jednu titulu prvaka Španije, jedan Kup kralja, jedan španski Superkup, ali ne i Ligu šampiona.

Engleski "The Sun" navodi da će se Ozil vratiti u Madrid narednog ljeta kao slobodan igrač, ali ne u redove Reala, već – Atletika!

Vlasnici crveno-bijelih sa "Metropolitana" pažljivo prate razvoj događaja u Londonu, gdje Ozil i dalje odbija da produži ugovor sa "tobdžijama" i to iz konkretnog razloga - menadžer ekipe Arsen Venger ne želi da ispuni njegove nerealne zahtjeve za sedmičnom platom od 396.000 evra.

Znatno manje spreman je da mu ponudi i Atletiko, "The Sun" navodi da bi pred plejmejkera bila stavljena plata od 240.000 evra sedmično, ali i podsjeća da je poreska politika u Španiji znatno povoljnija nego u Engleskoj naročito ako ste stranac sa visokim primanjima.

U isto vrijeme, Venger razmišlja kako bi mogao da nadoknadi odlaske i Ozila i Aleksisa Sančeza, a izgleda da je rješenja pronašao u – Mančesteru.

Atletiko Madrid je, prema pisanju katalonskih medija, već "izgubio" Antoana Grizmana utoliko što se francuski as dogovorio sa Barselonom oko transfera koji će narednog ljeta biti ostvaren uplatom izlazne klauzule od 100 miliona evra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar