Арсенал узвраћа ударац!

Маруан Фелаини из Јунајтеда, којем такође истиче уговор на лето, један је од играча са којима ће Венгер покушати да разговара у наредном периоду, а други је Рахим Стерлинг из Ситија, за којег ће бити потребно озбиљно обештећење.

Фудбал 17.11.2017 | 20:00
Арсенал узвраћа ударац!
Марк Овермарс
Алекс Окслејд-Чемберлејн
Никола Анелка
Сеск Фабрегас
Робин ван Перси
Емануел Адебајор
Самир Насри
Тијери Анри
Патрик Вијера
Алекс Сонг
Томас Вермален
Коло Туре
Александер Хлеб
Емануел Пети
Ешли Кол
Гаел Клиши

И тако даље.

Арсенал је у новијој историји, а повремено и пре тога, углавном губио своје највеће звезде, без да је икада зарадио више од 40 милиона евра колико је 2000. године Барселона платила за и даље најскупље продатог играча у историји клуба – Овермарса.

Легендарни менаџер "тобџија" Арсен Венгер постао је синоним за лоше трансфере колико и за добре игре своје екипе, међутим изгледа да се времена мењају.

Свестан да ће изгубити две највеће звезде Месута Озила и Алексиса Санчеза, који ће 1. јануара бити слободни да потпишу за било који клуб и потом сачекају да им истеке уговор 30. јуна, Венгер је кренуо у потрагу за појачањима а два имена која се налазе на врху листе играју за манчестерске гиганте у који су својевремено отишле неке од највећих звезда Арсенала.

Маруан Фелаини из Јунајтеда, којем такође истиче уговор на лето, један је од играча са којима ће Венгер покушати да разговара у наредном периоду, а други је Рахим Стерлинг из Ситија, за којег ће бити потребно озбиљно обештећење. Венгер је, према писању енглеских медија, проценио да Стерлинг полако губи утицај на игру у систему Пепа Гвардиоле и да би могао да буде остварива жеља и у јануару и у јуну.

Када се говори о Арсеналу и Венгеру, ретко који прелазни рок прође без помињања играча из Лиге 1, па је тако сада актуелан крилни нападач Лиона, Набил Фекир, који игра спектакуларно од када је из клуба отишао Александар Лаказет - управо у Арсенал.

Венгер је наводно спреман да плати 67 милиона евра за Фекира, којег мерка и Барселона.

Француз алжирског порекла постао би тако најскупље плаћени фудбалер у историји Арсенала, изнад Лаказета (53 милиона евра), Озила (47), Гранита Џаке (45), Санчеза (42,5) и Шкодрана Мустафија (41).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар