Arsenal uzvraća udarac!

Maruan Felaini iz Junajteda, kojem takođe ističe ugovor na leto, jedan je od igrača sa kojima će Venger pokušati da razgovara u narednom periodu, a drugi je Rahim Sterling iz Sitija, za kojeg će biti potrebno ozbiljno obeštećenje.

Fudbal 17.11.2017 | 20:00
Arsenal uzvraća udarac!
Mark Overmars
Aleks Okslejd-Čemberlejn
Nikola Anelka
Sesk Fabregas
Robin van Persi
Emanuel Adebajor
Samir Nasri
Tijeri Anri
Patrik Vijera
Aleks Song
Tomas Vermalen
Kolo Ture
Aleksander Hleb
Emanuel Peti
Ešli Kol
Gael Kliši

I tako dalje.

Arsenal je u novijoj istoriji, a povremeno i pre toga, uglavnom gubio svoje najveće zvezde, bez da je ikada zaradio više od 40 miliona evra koliko je 2000. godine Barselona platila za i dalje najskuplje prodatog igrača u istoriji kluba – Overmarsa.

Legendarni menadžer "tobdžija" Arsen Venger postao je sinonim za loše transfere koliko i za dobre igre svoje ekipe, međutim izgleda da se vremena menjaju.

Svestan da će izgubiti dve najveće zvezde Mesuta Ozila i Aleksisa Sančeza, koji će 1. januara biti slobodni da potpišu za bilo koji klub i potom sačekaju da im isteke ugovor 30. juna, Venger je krenuo u potragu za pojačanjima a dva imena koja se nalaze na vrhu liste igraju za mančesterske gigante u koji su svojevremeno otišle neke od najvećih zvezda Arsenala.

Maruan Felaini iz Junajteda, kojem takođe ističe ugovor na leto, jedan je od igrača sa kojima će Venger pokušati da razgovara u narednom periodu, a drugi je Rahim Sterling iz Sitija, za kojeg će biti potrebno ozbiljno obeštećenje. Venger je, prema pisanju engleskih medija, procenio da Sterling polako gubi uticaj na igru u sistemu Pepa Gvardiole i da bi mogao da bude ostvariva želja i u januaru i u junu.

Kada se govori o Arsenalu i Vengeru, retko koji prelazni rok prođe bez pominjanja igrača iz Lige 1, pa je tako sada aktuelan krilni napadač Liona, Nabil Fekir, koji igra spektakularno od kada je iz kluba otišao Aleksandar Lakazet - upravo u Arsenal.

Venger je navodno spreman da plati 67 miliona evra za Fekira, kojeg merka i Barselona.

Francuz alžirskog porekla postao bi tako najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji Arsenala, iznad Lakazeta (53 miliona evra), Ozila (47), Granita Džake (45), Sančeza (42,5) i Škodrana Mustafija (41).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar