Најава - Куп: Партизан - Рад, Борац - Ц. звезда...

Освета за 2015. годину! Звезда на Борац без А и младих репрезентативаца, али и Ричмонда Боаћија. . . Загревање за Швајцарце! Партизан дочекује Рад у последњој утакмици осмине финала Купа Србије.

Фудбал 15.11.2017 | 13:15
Најава - Куп: Партизан - Рад, Борац - Ц. звезда...
Почиње загревање за утакмицу јесени. Сусрет осмине финала Купа Србије са Радом (18.30, ТВ Арена Спорт) и гостовање објективно недораслом Јавору требало би Мирославу Ђукићу да послуже за подизање радне температуре пред долазак Јанг Бојса у Хумску, у мечу на коме ће Партизан јурити пласман у нокаут фазу Лиге Европе.

Дотад има, чини се на папиру, лак задатак. Посебно ако се гледа учинак Грађевинара у минулих месец и по дана. У том периоду састав са Бањице претрпео је чак пет пораза на шест утакмица, успео пред одлазак на паузу да поправи утисак тријумфом над Напретком (1:0), али је питање да ли има адута да се у Хумској супротстави фавориту.

Црно-бели побеђују, али не чине то лако. У серији су од пет победа, с тим да су им, изузев Скендербега, сви остали противници дали по гол. Вреди поменути да је бранилац дупле круне голове за славље у окршајима са српским тимовима (Земун, Борац, Мачва) постизао у самом финишу утакмица (84, 86. и 97. минут).

У последње две сезоне Партизан има савршен учинак против Рада од три победе из исто толико утакмица. Мада, није на терену увек све било глатко за црно-беле. Бар не у 2017, јер су на премијери пролећне сезоне морали да сачекају Уроша Ђурђевића да поентира почетком другог полуремена, а недавном су просули два гола вишка, па да тек у финишу изборили тријумф од 4:2.

На последњих пет такмичарских мечева Партизана прошла је игра ГГ3+, док је у истом опсегу на Радовим утакмицама четири пута долазио тип НГ. Квалитет је на страни домаћина, посебно у нападу, па би кец могао да буде ефикасан.

Пројектовани састави

Партизан: Јовичић - Вулићевић, Н.Р. Милетић, Митровић, Антонов - Јевтовић, Евертон - Тошић, Тавамба, Јанковић - Ожеговић.

Рад: Дејановић - Вицо, Танасијевић, Зоњић, Волков - Љубинковић, Маринковић - Ајковић, Лукић, Младеновић - Милошев. 

Освета за 2015. годину. Звезда на Борац без А и младих репрезентативаца, али и Ричмонда Боаћија...

Знала је Црвена звезда добрано да се опече у масовнијем такмичењу претходних година (управо су Чачани 2015. на Маракани славили са 5:1), тако да не чуди што су у табору српског вицешампиона врло опрезни пред куп меч против Борца (16.00, ТВ Арена Спорт).

Лидер Суперлиге ће у Чачку играти без А и младих репрезентативаца (Крстичић, Радоњић, Аџић), неће бити ни Ричмонда Боаћија, али поново ће Владан Милојевић имати на располагању сасвим пристојан кадар.

Борац други овосезонски дуел у Чачку дочекује у великим организационим проблемима. Играчи чачанског суперлигаша су претходних дана - ако је веровати писању престоничких медија - штрајковали због неисплаћених зарада. 

Ова два тима су се састала у оквиру првенства 20. септембра и Црвена звезда је као гост славила сигуран тријумф - 2:0.

Црвено-бели у одличној форми дочекују дуел осмине финала Купа Србије. Везали су четири меча без примљеног гола, одолели су и Арсеналу на Емирејтсу. Сусрет са Борцем послужиће им као припрема за гостовање БАТЕ Борисову. Ипак, на Маракани нису заборавили да су их Чачани елиминисали из Купа Србије 2015. године када је на Маракани било шокантних - 1:5.

Међутим, од тог сусрета црвено-бели имају четири победе над Борцем уз један реми. Серију лоших резултата екипа Игора Спасића прекинула је тријумфом над Јавором уочи првенствене паузе. Пре тога су везали три пораза, мада су против Партизана били више него пристојни. Пали су тек у надокнади времена.

И поред тога што неће играти са најјачим тимом Црвена звезда је велики фаворит. Двојка не би смела да дође у питање. Реално је да дође 2-3 гола.

Пројектовани састави

Борац: Бајић - Обрадовић, Дуповац, Оташевић, Костић - Зоћевић, Чађеновић - Јовановић, Филиповић, Кнежевић - Матеус. 

Црвена звезда: Борјан - Гобељић, Фримпонг, Бабић, Родић - Рачић - Срнић, Л. Илић, Милијаш, Милић- Пешић.  

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар