Najava - Kup: Partizan - Rad, Borac - C. zvezda...

Osveta za 2015. godinu! Zvezda na Borac bez A i mladih reprezentativaca, ali i Ričmonda Boaćija. . . Zagrevanje za Švajcarce! Partizan dočekuje Rad u poslednjoj utakmici osmine finala Kupa Srbije.

Fudbal 15.11.2017 | 13:15
Najava - Kup: Partizan - Rad, Borac - C. zvezda...
Počinje zagrevanje za utakmicu jeseni. Susret osmine finala Kupa Srbije sa Radom (18.30, TV Arena Sport) i gostovanje objektivno nedoraslom Javoru trebalo bi Miroslavu Đukiću da posluže za podizanje radne temperature pred dolazak Jang Bojsa u Humsku, u meču na kome će Partizan juriti plasman u nokaut fazu Lige Evrope.

Dotad ima, čini se na papiru, lak zadatak. Posebno ako se gleda učinak Građevinara u minulih mesec i po dana. U tom periodu sastav sa Banjice pretrpeo je čak pet poraza na šest utakmica, uspeo pred odlazak na pauzu da popravi utisak trijumfom nad Napretkom (1:0), ali je pitanje da li ima aduta da se u Humskoj suprotstavi favoritu.

Crno-beli pobeđuju, ali ne čine to lako. U seriji su od pet pobeda, s tim da su im, izuzev Skenderbega, svi ostali protivnici dali po gol. Vredi pomenuti da je branilac duple krune golove za slavlje u okršajima sa srpskim timovima (Zemun, Borac, Mačva) postizao u samom finišu utakmica (84, 86. i 97. minut).

U poslednje dve sezone Partizan ima savršen učinak protiv Rada od tri pobede iz isto toliko utakmica. Mada, nije na terenu uvek sve bilo glatko za crno-bele. Bar ne u 2017, jer su na premijeri prolećne sezone morali da sačekaju Uroša Đurđevića da poentira početkom drugog poluremena, a nedavnom su prosuli dva gola viška, pa da tek u finišu izborili trijumf od 4:2.

Na poslednjih pet takmičarskih mečeva Partizana prošla je igra GG3+, dok je u istom opsegu na Radovim utakmicama četiri puta dolazio tip NG. Kvalitet je na strani domaćina, posebno u napadu, pa bi kec mogao da bude efikasan.

Projektovani sastavi

Partizan: Jovičić - Vulićević, N.R. Miletić, Mitrović, Antonov - Jevtović, Everton - Tošić, Tavamba, Janković - Ožegović.

Rad: Dejanović - Vico, Tanasijević, Zonjić, Volkov - Ljubinković, Marinković - Ajković, Lukić, Mladenović - Milošev. 

Osveta za 2015. godinu. Zvezda na Borac bez A i mladih reprezentativaca, ali i Ričmonda Boaćija...

Znala je Crvena zvezda dobrano da se opeče u masovnijem takmičenju prethodnih godina (upravo su Čačani 2015. na Marakani slavili sa 5:1), tako da ne čudi što su u taboru srpskog vicešampiona vrlo oprezni pred kup meč protiv Borca (16.00, TV Arena Sport).

Lider Superlige će u Čačku igrati bez A i mladih reprezentativaca (Krstičić, Radonjić, Adžić), neće biti ni Ričmonda Boaćija, ali ponovo će Vladan Milojević imati na raspolaganju sasvim pristojan kadar.

Borac drugi ovosezonski duel u Čačku dočekuje u velikim organizacionim problemima. Igrači čačanskog superligaša su prethodnih dana - ako je verovati pisanju prestoničkih medija - štrajkovali zbog neisplaćenih zarada. 

Ova dva tima su se sastala u okviru prvenstva 20. septembra i Crvena zvezda je kao gost slavila siguran trijumf - 2:0.

Crveno-beli u odličnoj formi dočekuju duel osmine finala Kupa Srbije. Vezali su četiri meča bez primljenog gola, odoleli su i Arsenalu na Emirejtsu. Susret sa Borcem poslužiće im kao priprema za gostovanje BATE Borisovu. Ipak, na Marakani nisu zaboravili da su ih Čačani eliminisali iz Kupa Srbije 2015. godine kada je na Marakani bilo šokantnih - 1:5.

Međutim, od tog susreta crveno-beli imaju četiri pobede nad Borcem uz jedan remi. Seriju loših rezultata ekipa Igora Spasića prekinula je trijumfom nad Javorom uoči prvenstvene pauze. Pre toga su vezali tri poraza, mada su protiv Partizana bili više nego pristojni. Pali su tek u nadoknadi vremena.

I pored toga što neće igrati sa najjačim timom Crvena zvezda je veliki favorit. Dvojka ne bi smela da dođe u pitanje. Realno je da dođe 2-3 gola.

Projektovani sastavi

Borac: Bajić - Obradović, Dupovac, Otašević, Kostić - Zoćević, Čađenović - Jovanović, Filipović, Knežević - Mateus. 

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Frimpong, Babić, Rodić - Račić - Srnić, L. Ilić, Milijaš, Milić- Pešić.  

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar