Пријатељске: Руско СТОП Шпанији! И још...

Фурија заустављена после годину и по дана, Бабел га дао након 10 година! Руси се испрсили пред Шпанцима. . .  Судар тешкаша у Келну - 2:2! Немци до спаса у 93. минуту! Французи два пута водили, али нису успели да славе. . .  За добар фудбал потребно је двоје, али Енглезе то не занима! Без победника на Вемблију упркос тоталној доминацији Кариока. Лукаку оборио рекорд у дресу Белгије.  Хорват частио Португалце у Леирији! Невероватан кикс чувара мреже Сједињених Америчких Држава.

Фудбал 15.11.2017 | 12:30
Пријатељске: Руско СТОП Шпанији! И још...
Шпанија није победила први пут после годину и по дана и примила је гол након више од 12 месеци! Заправо, примила је три гола, а то јој се догодило први пут од 2013. и меча у Купу конфедерација против Бразила.

Домаћин предстојећег Мундијала, селекција Русије, испрсила се пред једним од главних фаворита за освајање Светског првенства и заслужено извукла 3:3. Чак се може рећи да је Фурија била миљеник среће (или боље рећи италијанског судије Рокија) пошто су гости два гола постигли са беле тачке. 

Ако је код првог пенала све чисто (а биће свакако и оних који ће рећи да је у питању било раме, а не рука Кузјаева), онда код овог другог и те како има материјала за сумњу. У сваком случају, са 11 метара оба пута прецизан је био капитен Шпаније Серхио Рамос.Трећи, у ствари по редоследу први гол за Фурију био је дело Ђордија Албе. 

Два гола за Русе дао је нападач Краснодара Фјодор Смолов.

Меч је обележила и тешка повреда руског голмана Лунева, ког је Родриго жестоко ударио коленом у главу, додуше не намерно...

У дуелу репрезентација које ће Мундијал пратити од куће, Холандија је славили у Букурешти против Румуније врло убедљиво - 3:0. Занимљив је податак да је Рајан Бабел постигао први гол за национални тим после десет година?! Преостала два поготка за Орање дело су Лука Де Јонга и Мемфиса Депаја...

Овом победом Дик Адвокат постао је селектор с највише победа у историји холандског националног тима, пошто је претекао Боба Гленденинга и његов рекорд од 36 тријумфа стар 77 година.

РУСИЈА - ШПАНИЈА 3:3 (1:2)
/Смолов 41, 70, Миранчук 51 - Алба 9, Серхио Рамос 35пен, 53пен/

Русија: Лунев, Смољников, Џикија, Васин, Кудрашов, Жирков, Глушаков, Кузјаев, Џагоев, Смолов, Миранчук.

Шпанија: Де Хеа, Наћо, Пике, Серхио Рамос, Алба, Бускетс, Алкантара, Инијеста, Сусо, Асенсио, Родриго.

РУМУНИЈА - ХОЛАНДИЈА 0:3 (0:0)
/Депај 47, Бабел 56, Де Јонг 82/

Румунија: Пантилимон, Ханча, Кирикеш, Моци, Ганеа, Кипчију, Хобан, Бикфалуви, Танасе, Будеску, Цукудеан.   

Холандија: Силесен, Фелтман, Де Лигт, Ван Дајк, Аке, Препер, Блинд, Стротман, Бергајс, Депај, Бабел.

Судар тешкаша у Келну - 2:2! Немци до спаса у 93. минуту! Французи два пута водили, али нису успели да славе...

У најзанимљивијем мечу синоћњег програма када су пријатељски мечеви у питању, Немачка и Француска одиграли су 2:2! Дешанов тим два пута је водио, Левови момци два пута стизали ту предност, други пут у трећем минуту судијске надокнаде времена. 

И један и други тим спадају у ред највећих фаворита за освајање Мундијала и то су без сваке дилеме показали. Одбрана је на обе стране доста шкрипала, али зато је нападачки потенцијал и код Немаца и код Француза толики да би комотно могли да га "поделе" с неким слабијим селекцијама и да опет остану на истом нивоу.

Гости су играли без класичног тешкаша у центру навале (Оливијеа Жируа), али на убојитости уопште нису изгубили. Марсијал, Мбапе и Лаказет страшно су мучили задњи линију Немаца у којој се силом прилика нашао и Емре Џан, али најлошији био је Никлас Зуле. Управо је штопера Бајерна "избацао" Марсијал када је као на тацни послужио Лаказета за 0:1. Немачка је изједначила после дивног паса Озила за Вернера почетком другог дела, да би до нове предности Петлови стигли само неколико секунди након што је Тони Крос погодио место где се спајају пречка и статива. Додуше, уз помоћ одличног Манданде... 

Други гол Лаказету припремио је Килијан Мбапе. Овога пута домаћини су лоше поставили офсајд замку.   

Панцери су до 2:2 дошли у последњим секундама меча, а акцију за гол искреирали су резервисти Геце и Ларс Штиндл... 

НЕМАЧКА - ФРАНЦУСКА 2:2 (0:1)
/Вернер 56, Штиндл 90+3 - Лаказет 33, 71/

Немачка: Трап, Џан, Платенхарт, Зуле, Хумелс, Платенхарт, Крос, Кедира, Гундоган, Озил, Дракслер, Вернер. Играли су још: Ридигер, Геце, Руди, Штиндл, Вагнер.

Немачка: Манданда, Жале, Варан, Умтити, Дињ, Толисо, Рабио, Матуиди, Мбапе, Марсијал, Лаказет. Играли су још: Павар, Н'Зонзи, Гризман, Курзава.

За добар фудбал потребно је двоје, али Енглезе то не занима! Без победника на Вемблију упркос тоталној доминацији Кариока. Лукаку оборио рекорд у дресу Белгије.

За добру утакмицу, спекатакл, потребна су два тима, али ову генерацију Енглеза Гарета Саутгејта то изгледа не занима. Њима је најважнији резултат, а нерешено 0:0 на свом Вемблију против Бразила више је него прихватљив исход за опроштај од успешне 2017. године.

Можда су измислили фудбал, али Енглези га никако не играју лепо.

Вечерас су морали да се боре за живот против сјајног Бразила којем је само гол недостајао да утисак буде потпун. Кутињо, Нејмар, Жезус, Паулињо, Марсело, Дани Алвес, технички дотерани играчи везли су током 90 минута на најдревнијој фудбалској катедрали, а Вембли се у неколико тренутака претворио у Маракану, изгледало је да је Бразил домаћин, а не Енглеска.

И пета и дупли пас, све је полазило вечерас од ноге изабраницима селектора Титеа, али је бедем Гордог Албиона ипак одолео, што је добро за морал њиховог младог селектора. Бразилци су имали тежак задатак, да играју против седам дефанзивних фудбалера домаћина и са атипичном формацијом за Енглезе са тројицом позади и нису успели да затресу мрежу. Најближи су били у 76. минуту када је Фернандињо погодио стативу, а Џо Харт је у неколико наврата мајстопрски сачувао мрежу.

Бразил је доминирао, посед лопте 66 % - 34 %, шутеви 13:4, али џаба, у головима је било 0:0. Можда смо очекивали више од овог меча, али као што рекосмо Енглези нису желели да се надигравају, вероватно и свесни своје снаге без повређених Харија Кејна и Делеа Алија.   

ЕНГЛЕСКА - БРАЗИЛ 0:0

Стадион: Вембли
Судија: Соарес Дијаз (Португалија) 

ЕНГЛЕСКА (3-5-2): Харт - Гомез, Стоунс, Мегвајер - Вокер, Лофтус-Чик (од 36. Лингард), Дајер, Ливермор (од 90. Роуз), Бертранд (од 80. Јанг) - Варди (од 75. Соланке), Рашфорд (од 75. Абрахам).

БРАЗИЛ (4-3-3): Алисон - Алвес, Маркињос, Миранда, Марсело - Паулињо, Каземиро, Аугусто (од 68. Фернандињо) - Кутињо (од 68. Вилијан), Нејмар, Габријел Жезус (од 76. Фирмино).

Вече пријатељских мечева обележио је Ромелу Лукаку. Нападач Манчестер Јунајтеда донео је тријумф Белгији над Јапаном од 1:0, а погодак који је постигао у 72. минуту учинио га је најбољим стрелцем у историји белгијске репрезентације.

Снажни нападач има на конту 31 погодак у дресу Црвених ђавола, а како му је тек 24. година имаће лепу прилику да успостави нови рекорд и зада домаћи задатак генерацијама белгијских играча које надолазе. И биће им тешко да га надмаше.

Хорват частио Португалце у Леирији! Невероватан кикс чувара мреже Сједињених Америчких Држава.

Нема Кристијана Роналда - нема ни победе. Португалија је у Леирији ремизирала са селекцијом Сједињених Америчких Држава и то пре свега захваљујући невероватном киксу голмана Брижа Итана Хорвата у 31. минуту – 1:1 (1:1).

Голман САД је очајно реаговао након снажног, али не превише опасног ударца Антунешаса леве стране, лопта му је прошла кроз ноге и одсела у сопственој мрежи.

Гости су повели 10 минута раније након одличног продора и сјајног дриблинга везисте Шалкеа Вестона Мекинија, који је преварио своје чуваре и на крају матирао немоћног Бета. Искусни голман турског Гецтепеа такође је имао једну крајње чудну интервенцију на завршници утакмице. Тада је карате ударцем испуцао лопту испред Камеруна Картер-Викерсаи тада га умало озбиљно повредио.

Обе селекције су у другом полувремену имале неколико солидних прилика, али је после свега виђеног крајњи резултат апсолутно равноправан исход. Једну од најбољих Вестон Мекен, чији је ударац ударац ударио у пречку португалског гола и срећом по домаћина одбио се у поље.

МЕЂУНАРОДНЕ ПРИЈАТЕЉСКЕ

Јужна Кореја - Србија 1:1 (0:0)
Кина - Колумбија 0:4 (0:1)
УАЕ - Узбексиатан 1:0 (1:0)
Габон - Боцвана 0:0
Аргентина - Нигерија 2:4 (2:1)
Катар - Исланд 1:1 (0:1)
Словачка - Норвешка 1:0 (0:0)
Русија - Шпанија 3:3 (1:2)
Румунија - Холандија 0:3 (0:0)
Мађарска - Костарика 1:0 (1:0)
Алжир - ЦАФ 3:0 (1:0)
Аустрија - Уругвај 2:1 (1:1)
Белгија - Јапан 1:0 (0:0)
Немачка - Француска 2:2 (0:1)
Велс - Панама 1:1 (0:0)
Енглеска - Бразил 0:0
Португалија - САД 1:1 (1:1)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар