Prijateljske: Rusko STOP Španiji! I još...

Furija zaustavljena posle godinu i po dana, Babel ga dao nakon 10 godina! Rusi se isprsili pred Špancima. . .  Sudar teškaša u Kelnu - 2:2! Nemci do spasa u 93. minutu! Francuzi dva puta vodili, ali nisu uspeli da slave. . .  Za dobar fudbal potrebno je dvoje, ali Engleze to ne zanima! Bez pobednika na Vembliju uprkos totalnoj dominaciji Karioka. Lukaku oborio rekord u dresu Belgije.  Horvat častio Portugalce u Leiriji! Neverovatan kiks čuvara mreže Sjedinjenih Američkih Država.

Fudbal 15.11.2017 | 12:30
Prijateljske: Rusko STOP Španiji! I još...
Španija nije pobedila prvi put posle godinu i po dana i primila je gol nakon više od 12 meseci! Zapravo, primila je tri gola, a to joj se dogodilo prvi put od 2013. i meča u Kupu konfederacija protiv Brazila.

Domaćin predstojećeg Mundijala, selekcija Rusije, isprsila se pred jednim od glavnih favorita za osvajanje Svetskog prvenstva i zasluženo izvukla 3:3. Čak se može reći da je Furija bila miljenik sreće (ili bolje reći italijanskog sudije Rokija) pošto su gosti dva gola postigli sa bele tačke. 

Ako je kod prvog penala sve čisto (a biće svakako i onih koji će reći da je u pitanju bilo rame, a ne ruka Kuzjaeva), onda kod ovog drugog i te kako ima materijala za sumnju. U svakom slučaju, sa 11 metara oba puta precizan je bio kapiten Španije Serhio Ramos.Treći, u stvari po redosledu prvi gol za Furiju bio je delo Đordija Albe. 

Dva gola za Ruse dao je napadač Krasnodara Fjodor Smolov.

Meč je obeležila i teška povreda ruskog golmana Luneva, kog je Rodrigo žestoko udario kolenom u glavu, doduše ne namerno...

U duelu reprezentacija koje će Mundijal pratiti od kuće, Holandija je slavili u Bukurešti protiv Rumunije vrlo ubedljivo - 3:0. Zanimljiv je podatak da je Rajan Babel postigao prvi gol za nacionalni tim posle deset godina?! Preostala dva pogotka za Oranje delo su Luka De Jonga i Memfisa Depaja...

Ovom pobedom Dik Advokat postao je selektor s najviše pobeda u istoriji holandskog nacionalnog tima, pošto je pretekao Boba Glendeninga i njegov rekord od 36 trijumfa star 77 godina.

RUSIJA - ŠPANIJA 3:3 (1:2)
/Smolov 41, 70, Mirančuk 51 - Alba 9, Serhio Ramos 35pen, 53pen/

Rusija: Lunev, Smoljnikov, Džikija, Vasin, Kudrašov, Žirkov, Glušakov, Kuzjaev, Džagoev, Smolov, Mirančuk.

Španija: De Hea, Naćo, Pike, Serhio Ramos, Alba, Buskets, Alkantara, Inijesta, Suso, Asensio, Rodrigo.

RUMUNIJA - HOLANDIJA 0:3 (0:0)
/Depaj 47, Babel 56, De Jong 82/

Rumunija: Pantilimon, Hanča, Kirikeš, Moci, Ganea, Kipčiju, Hoban, Bikfaluvi, Tanase, Budesku, Cukudean.   

Holandija: Silesen, Feltman, De Ligt, Van Dajk, Ake, Preper, Blind, Strotman, Bergajs, Depaj, Babel.

Sudar teškaša u Kelnu - 2:2! Nemci do spasa u 93. minutu! Francuzi dva puta vodili, ali nisu uspeli da slave...

U najzanimljivijem meču sinoćnjeg programa kada su prijateljski mečevi u pitanju, Nemačka i Francuska odigrali su 2:2! Dešanov tim dva puta je vodio, Levovi momci dva puta stizali tu prednost, drugi put u trećem minutu sudijske nadoknade vremena. 

I jedan i drugi tim spadaju u red najvećih favorita za osvajanje Mundijala i to su bez svake dileme pokazali. Odbrana je na obe strane dosta škripala, ali zato je napadački potencijal i kod Nemaca i kod Francuza toliki da bi komotno mogli da ga "podele" s nekim slabijim selekcijama i da opet ostanu na istom nivou.

Gosti su igrali bez klasičnog teškaša u centru navale (Olivijea Žirua), ali na ubojitosti uopšte nisu izgubili. Marsijal, Mbape i Lakazet strašno su mučili zadnji liniju Nemaca u kojoj se silom prilika našao i Emre Džan, ali najlošiji bio je Niklas Zule. Upravo je štopera Bajerna "izbacao" Marsijal kada je kao na tacni poslužio Lakazeta za 0:1. Nemačka je izjednačila posle divnog pasa Ozila za Vernera početkom drugog dela, da bi do nove prednosti Petlovi stigli samo nekoliko sekundi nakon što je Toni Kros pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa. Doduše, uz pomoć odličnog Mandande... 

Drugi gol Lakazetu pripremio je Kilijan Mbape. Ovoga puta domaćini su loše postavili ofsajd zamku.   

Panceri su do 2:2 došli u poslednjim sekundama meča, a akciju za gol iskreirali su rezervisti Gece i Lars Štindl... 

NEMAČKA - FRANCUSKA 2:2 (0:1)
/Verner 56, Štindl 90+3 - Lakazet 33, 71/

Nemačka: Trap, Džan, Platenhart, Zule, Humels, Platenhart, Kros, Kedira, Gundogan, Ozil, Draksler, Verner. Igrali su još: Ridiger, Gece, Rudi, Štindl, Vagner.

Nemačka: Mandanda, Žale, Varan, Umtiti, Dinj, Toliso, Rabio, Matuidi, Mbape, Marsijal, Lakazet. Igrali su još: Pavar, N'Zonzi, Grizman, Kurzava.

Za dobar fudbal potrebno je dvoje, ali Engleze to ne zanima! Bez pobednika na Vembliju uprkos totalnoj dominaciji Karioka. Lukaku oborio rekord u dresu Belgije.

Za dobru utakmicu, spekatakl, potrebna su dva tima, ali ovu generaciju Engleza Gareta Sautgejta to izgleda ne zanima. Njima je najvažniji rezultat, a nerešeno 0:0 na svom Vembliju protiv Brazila više je nego prihvatljiv ishod za oproštaj od uspešne 2017. godine.

Možda su izmislili fudbal, ali Englezi ga nikako ne igraju lepo.

Večeras su morali da se bore za život protiv sjajnog Brazila kojem je samo gol nedostajao da utisak bude potpun. Kutinjo, Nejmar, Žezus, Paulinjo, Marselo, Dani Alves, tehnički doterani igrači vezli su tokom 90 minuta na najdrevnijoj fudbalskoj katedrali, a Vembli se u nekoliko trenutaka pretvorio u Marakanu, izgledalo je da je Brazil domaćin, a ne Engleska.

I peta i dupli pas, sve je polazilo večeras od noge izabranicima selektora Titea, ali je bedem Gordog Albiona ipak odoleo, što je dobro za moral njihovog mladog selektora. Brazilci su imali težak zadatak, da igraju protiv sedam defanzivnih fudbalera domaćina i sa atipičnom formacijom za Engleze sa trojicom pozadi i nisu uspeli da zatresu mrežu. Najbliži su bili u 76. minutu kada je Fernandinjo pogodio stativu, a Džo Hart je u nekoliko navrata majstoprski sačuvao mrežu.

Brazil je dominirao, posed lopte 66 % - 34 %, šutevi 13:4, ali džaba, u golovima je bilo 0:0. Možda smo očekivali više od ovog meča, ali kao što rekosmo Englezi nisu želeli da se nadigravaju, verovatno i svesni svoje snage bez povređenih Harija Kejna i Delea Alija.   

ENGLESKA - BRAZIL 0:0

Stadion: Vembli
Sudija: Soares Dijaz (Portugalija) 

ENGLESKA (3-5-2): Hart - Gomez, Stouns, Megvajer - Voker, Loftus-Čik (od 36. Lingard), Dajer, Livermor (od 90. Rouz), Bertrand (od 80. Jang) - Vardi (od 75. Solanke), Rašford (od 75. Abraham).

BRAZIL (4-3-3): Alison - Alves, Markinjos, Miranda, Marselo - Paulinjo, Kazemiro, Augusto (od 68. Fernandinjo) - Kutinjo (od 68. Vilijan), Nejmar, Gabrijel Žezus (od 76. Firmino).

Veče prijateljskih mečeva obeležio je Romelu Lukaku. Napadač Mančester Junajteda doneo je trijumf Belgiji nad Japanom od 1:0, a pogodak koji je postigao u 72. minutu učinio ga je najboljim strelcem u istoriji belgijske reprezentacije.

Snažni napadač ima na kontu 31 pogodak u dresu Crvenih đavola, a kako mu je tek 24. godina imaće lepu priliku da uspostavi novi rekord i zada domaći zadatak generacijama belgijskih igrača koje nadolaze. I biće im teško da ga nadmaše.

Horvat častio Portugalce u Leiriji! Neverovatan kiks čuvara mreže Sjedinjenih Američkih Država.

Nema Kristijana Ronalda - nema ni pobede. Portugalija je u Leiriji remizirala sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država i to pre svega zahvaljujući neverovatnom kiksu golmana Briža Itana Horvata u 31. minutu – 1:1 (1:1).

Golman SAD je očajno reagovao nakon snažnog, ali ne previše opasnog udarca Antunešasa leve strane, lopta mu je prošla kroz noge i odsela u sopstvenoj mreži.

Gosti su poveli 10 minuta ranije nakon odličnog prodora i sjajnog driblinga veziste Šalkea Vestona Mekinija, koji je prevario svoje čuvare i na kraju matirao nemoćnog Beta. Iskusni golman turskog Gectepea takođe je imao jednu krajnje čudnu intervenciju na završnici utakmice. Tada je karate udarcem ispucao loptu ispred Kameruna Karter-Vikersai tada ga umalo ozbiljno povredio.

Obe selekcije su u drugom poluvremenu imale nekoliko solidnih prilika, ali je posle svega viđenog krajnji rezultat apsolutno ravnopravan ishod. Jednu od najboljih Veston Meken, čiji je udarac udarac udario u prečku portugalskog gola i srećom po domaćina odbio se u polje.

MEĐUNARODNE PRIJATELJSKE

Južna Koreja - Srbija 1:1 (0:0)
Kina - Kolumbija 0:4 (0:1)
UAE - Uzbeksiatan 1:0 (1:0)
Gabon - Bocvana 0:0
Argentina - Nigerija 2:4 (2:1)
Katar - Island 1:1 (0:1)
Slovačka - Norveška 1:0 (0:0)
Rusija - Španija 3:3 (1:2)
Rumunija - Holandija 0:3 (0:0)
Mađarska - Kostarika 1:0 (1:0)
Alžir - CAF 3:0 (1:0)
Austrija - Urugvaj 2:1 (1:1)
Belgija - Japan 1:0 (0:0)
Nemačka - Francuska 2:2 (0:1)
Vels - Panama 1:1 (0:0)
Engleska - Brazil 0:0
Portugalija - SAD 1:1 (1:1)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar