Политика пинг-понг са грађанима

- Првенствено желим рећи да је Изетбеговићева (Бакира) изјава крајње непримјерена, веома штетна и у коначници доприности даљој нестабилности и стварању услова за нестабилност у БиХ. То се не очекује од члана Предсједништва БиХ и са те стране је она врло провокативна, каже у интервјуу порталу Вијести посланик Савеза за промјене Момчило Новаковић (НДП).  Мишљења је да се наставља политика "пинг-понга" са грађанима ове земље и са свим добронамјерним људима између Изетбеговића и Додика.

Босна и Херцеговина 15.11.2017 | 10:59
Политика пинг-понг са грађанима
Што се тиче Додиковог позива да напусте заједничке институције, Новаковић каже  да је напуштање институција веома озбиљан корак, који не могу донијети три политичке партије, а онда од осталих тражити да их подрже.

"На такав корак се може одлучити искључиво након договора свих политичких партија, парламентарних и непарламентарних, у РС. С обзиром да су три владајуће партије донијеле одлуку и позвале Савез за промјене да им се придружи, сматрам да је то неозбиљан и недовољно процијењен корак", казао је Новаковић.

Мишљења је  да се наставља политика "пинг-понга" са грађанима ове земље и са свим добронамјерним људима између Изетбеговића и Додика.

На питање у којој мјери су изјаве двојице званичника у служби, с једне стране, продубљивања политичке кризе, а с друге стране, подгријавања бирачког тијела уочи избора 2018. године, он каже да је можда њихова намјера ово друго, али посљедице су оно прво.

"Дакле, вјероватно је намјера порука својим бирачима, неодлучним бирачима и евентуално онима који су бирачи неких других. Међутим, посљедице таквих позива и таквих порука трпе сви грађани. Морамо бити свјесни да су најчешће то врло оштре, бескомпромисне и иритирајуће изјаве којима се тешко супротставити контрамишљењем", казао је Новаковић.

(БН/Вијести)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

МИЛАН

15.11.2017 10:09

Кратко.Веома јасан и конструктиван коментар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ззззз

15.11.2017 10:54

Примјерено је што Додик сваки дан позива на отцјпљење то не примјећујеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

примјећујем

15.11.2017 12:58

Додик је суспендовао референдум јуче а прича о одцјепљењу ? магарцу јасна намјера.

Name

Нено

15.11.2017 11:05

Господине А засто нисте ниста рекли на изјави госп. Драганq Цовица. Он је усто рекао за косово. Која брука од политицара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН

15.11.2017 11:29

Ја сам само коментарисао кратко коментар господина Новаковица.Сто се тице Цовица и Додика,то је сијамски тим и то цемо другом приликом!