Politika ping-pong sa građanima

- Prvenstveno želim reći da je Izetbegovićeva (Bakira) izjava krajnje neprimjerena, veoma štetna i u konačnici doprinosti daljoj nestabilnosti i stvaranju uslova za nestabilnost u BiH. To se ne očekuje od člana Predsjedništva BiH i sa te strane je ona vrlo provokativna, kaže u intervjuu portalu Vijesti poslanik Saveza za promjene Momčilo Novaković (NDP).  Mišljenja je da se nastavlja politika "ping-ponga" sa građanima ove zemlje i sa svim dobronamjernim ljudima između Izetbegovića i Dodika.

Bosna i Hercegovina 15.11.2017 | 10:59
Politika ping-pong sa građanima
Što se tiče Dodikovog poziva da napuste zajedničke institucije, Novaković kaže  da je napuštanje institucija veoma ozbiljan korak, koji ne mogu donijeti tri političke partije, a onda od ostalih tražiti da ih podrže.

"Na takav korak se može odlučiti isključivo nakon dogovora svih političkih partija, parlamentarnih i neparlamentarnih, u RS. S obzirom da su tri vladajuće partije donijele odluku i pozvale Savez za promjene da im se pridruži, smatram da je to neozbiljan i nedovoljno procijenjen korak", kazao je Novaković.

Mišljenja je  da se nastavlja politika "ping-ponga" sa građanima ove zemlje i sa svim dobronamjernim ljudima između Izetbegovića i Dodika.

Na pitanje u kojoj mjeri su izjave dvojice zvaničnika u službi, s jedne strane, produbljivanja političke krize, a s druge strane, podgrijavanja biračkog tijela uoči izbora 2018. godine, on kaže da je možda njihova namjera ovo drugo, ali posljedice su ono prvo.

"Dakle, vjerovatno je namjera poruka svojim biračima, neodlučnim biračima i eventualno onima koji su birači nekih drugih. Međutim, posljedice takvih poziva i takvih poruka trpe svi građani. Moramo biti svjesni da su najčešće to vrlo oštre, beskompromisne i iritirajuće izjave kojima se teško suprotstaviti kontramišljenjem", kazao je Novaković.

(BN/Vijesti)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

MILAN

15.11.2017 10:09

Kratko.Veoma jasan i konstruktivan komentar!

ODGOVORITE
Name

Zzzzz

15.11.2017 10:54

Primjereno je što Dodik svaki dan poziva na otcjpljenje to ne primjećuješ.

ODGOVORITE
Name

primjećujem

15.11.2017 12:58

Dodik je suspendovao referendum juče a priča o odcjepljenju ? magarcu jasna namjera.

Name

Neno

15.11.2017 11:05

Gospodine A zasto niste nista rekli na izjavi gosp. Draganq Covica. On je usto rekao za kosovo. Koja bruka od politicara.

ODGOVORITE
Name

MILAN

15.11.2017 11:29

Ja sam samo komentarisao kratko komentar gospodina Novakovica.Sto se tice Covica i Dodika,to je sijamski tim i to cemo drugom prilikom!