Бараж: Данци понизили Ирце за СП - 1:5!

Петарда: Ериксен хет-триком одвео Данску у Русију! Репрезентација Данске последњи је учесник Светског првенства у Русији 2018. године када су у питању селекције са европског континента.  Мајсторије Ериксена воде Данску на Мундијал! Фантастични Кристијан Ериксен постигао хет-трик за Данску на гостовању Ирској и повео своју репрезентацију на Мундијал. Ирци разбијени! Да бисте ишли на Мундијал морате да имате оваквог мајстора: Данска слави Кристијана Ериксена! Фантастични везиста Тотенхема постигао хет-трик у феноменалној победи свог тима у Даблину.

Фудбал 15.11.2017 | 10:45
Бараж: Данци понизили Ирце за СП - 1:5!
Данци су у последњем реванш мечу баража, после сусрета без голова пре три дана у Копенхагену, декласирали Републику Ирску у Даблину – 5:1 (2:1).

После само шест минута игре, пред више од 50.000 људи на стадиону Авива, никако није деловало да ће гости овако убедљиво славити, јер је Шејн Дафи искористио смушеност одбране Данске и донео рано вођство домаћима.

Ипак, Данци су одмах преузели контролу и почели да нападају у таласима, да би у 29. минуту Андреас Кристенсен уз доста среће донео изједначење. 

Свега три минута касније уследио је нови шок – када је Кристијан Ериксен постигао свој први погодак, дивним ударцем, под пречку, са ивице казненог после школске контре.

Покушала је екипа Мартина О'Нила да се тргне, исто је желела и на старту наставка, али је онда уследио нови хладан туш у режији феноменалног везисте Тотенхем Хотспура.

Овога пута му је Пионе Систо лепо одложио лопту на капици казненог, а овај левом ногом прелепо погодио даљи угао. Све је и дефинитивно било готово десетак минута касније, у 63. минуту Ериксен комплетира хет-трик, после поклона индиспонираних домачина, да би коначан резутлат поставио резервиста Никлас Бентнер из пенала у 90.

Данска ће по пети пут у историји играти на Мундијалу.

Преостала два учесника Мундијала сазнаћемо у четвртак рано ујутру, пошто ће најпре Аустралија дочекати Хондурас у среду од 10.00 у Синдеју, после меча без голова, а у ноћи истог дана Перу ће бити домаћин Новом Зеланду од 03:15, где такође није било погодака у првих 90 минута фудбала.

Жреб за групну фазу на програму је првог дана децембра у московском Кремљу.

Швајцарска, Хрватска, Шведска и Данска!

То су екипе које се након одиграних бараж мечева европских квалификација придружују Србији, Шпанији, Енглеској, Португалу, Француској, Немачкој, Пољској, Белгији, Исланду и Русији у којој ће и бити одржано светско првенство наредног јуна и јула!

Последњи европски "путник" који је оверио визу за Мундијал је Данска која није имала добар резултат против Републике Ирске из првог меча пред својим навијачима (0:0), али је то надокнадила у гостима.

РЕПУБЛИКА ИРСКА - ДАНСКА 1:5 (1:2)

Домаћин је повео голом Шејна Дафија из 6. минута када је овај штопер био бржи од голмана Каспера Шмајхела, након што је Андреас Кристенсен неопрезно "дигао" лопту у ваздух после слободног ударца за Ирце, и очекивало се да ће се тада екипа Мартина О'Нила потпуно "закључати".

Међутим, можда је тај гол дошао и прерано за Ирце, па су Данци искористили добар налет након два велика промашаја за Републику Ирску и дошли до преокрета.

Прво је Пионе Систо одлично прошао по левој страни у 28. минуту, послао лопту на пет метара, а тамо ју је закачио Андреас Кристенсен и уз помоћ стативе поравнао резултат, и истовремено се искупио за грешку. Само пет минута касније потпуни преокрет у режији Кристијана Ериксена.

Брзо је ишла контра са десне стране ка средини, а на пас Николаја Јоргенсена одлично реагује Ериксен и пројектилом вара Ентонија Рендолфа који је био перфектан у првом мечу у Данској.

Мартин О'Нил је на полувремену направио две промене које су за улогу имале то да "размрдају екипу", чак је Ирска и заиграла нешто боље и агресивније, али након што је Кристијан Ериксен примио лопту на ивици казненог у 62. минуту - домаћину није било спаса.

Прелепо пласираним ударцем поново је савладао Рендолфа!

До хет-трика стигао је у 74. минуту када му је штопер Ирске "уштоповао" лопту после центаршута Матијаса Јоргенсена, па је новим снажним ударцем "поцепао" мрежу.

Фантастичном везисти Тотенхема то је био једанаести гол у европским квалификацијама и од њега су ефикаснији били само Роберт Левандовски (16) и Кристијано Роналдо (15), односно био је изједначен са Ромелуом Лукакуом (11).

Све нападачи!

До краја меча се и Никлас "Лорд" Бентнер уписао у стрелце и то из једанаестерца који је сам изборио, а занимљиво је да је ово тек други пораз О'Нила откако је преузео Ирце.

Ово ће бити пети наступ Данаца на светским првенствима, а последњи пут су учесвовали 2010. у Јужној Африци када нису прошли групу.

Да бисте могли равноправно да учествујете на Светском првенству, у својим редовима морате да имате неког мајстора. Ирска га нема, а Данска има једног вансеријског - Кристијана Ериксена! Фантастични везиста енглеског Тотенхема постигао је хет-трик у Даблину, која су селекцију Агеа Хареидеа одвела на највећу фудбалску сцену – 1:5 (1:2).

Данска је вечерас била велики тим на Авива стадиону. Ирска је почела утакмицу из снова и повела раним голом Шејна Дафија. Али, као да је тај погодак утицао да селекција Мартина О'Нила искочи из колосека, остане без система игре већ до краја првог полувремена, али и без предности.

Данци су уз много среће изједначили аутоголом Сајруса Кристија на истеку пола часа игре, којем је претходио ударац Андреса Кристансена. Ериксен је фудбалску машту први пут употребио само три минута касније, када је матирао најбољег играча Ирске у овом двомечу, чувра мреже Мидлзброа Дарена Рендолфа.

Сјајни везиста је у истом ритму наставио и у другом полувремену, показао да и левицом може да пошаље хирушки прецизан ударац у гол ривала. Ипак, утисак не би био комплетан да сјајни везиста у 74. минуту није искористио катастрофалну грешку Стивена Ворда и пројектилом закуцао пласман свог националног тима на Светско првенство.

Ирска је вечерас платила данак врло слабих партија током квалификација, па је јасно да овај тим није имао капацитет да се домогне још једног великог такмичења. Данска такође није блистала у квалификационом циклусу, али је након свега виђеног у двомечу заслужила да се нађе међу одабраним светским селекцијама.

Кристијан Ериксен је надмашио је легенде данског фудбала Алена Симонсена и Дениса Ромедала на вечној листи стрелаца са 21 постигнутим голом у националном тиму. Вечерас је стигао до бројке од 11 постигнутих голова на укупно 12 мечева у комплетним квалификацијама, рачунајући и бараж мечеве са Ирском.

ЕВРОПСКИ БАРАЖ – РЕВАНШИ:

Швајцарска – С. Ирска 0:0, први меч 1:0

Грчка – Хрватска 0:0, први меч 1:4

Италија – Шведска 0:0, први меч 0:1

Реп. Ирска – Данска 1:5 (1:2), први меч 0:0

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар