Клима и вријеме утичу на јајнике

Највећи број жена у менопаузу улази после пролећне равнодневице, док је након јесење приметно мањи. Менопауза најчешће наступа у марту, априлу и јуну, а најређе у августу и децембру.

Здравље 15.11.2017 | 10:38
Клима и вријеме утичу на јајнике
Када ће жена ући у менопаузу не зависи само од тренутка смањивања и губитка јајних ћелија, већ и од смене годишњих доба, тврде мађарски стручњаци са Гинеколошке клинике у Печују. На ову животну промену посебно утиче пролећна и јесења равнодневица.

- Највећи број жена у менопаузу улази после пролећне равнодневице, док је након јесење приметно мањи. Менопауза најчешће наступа у марту, априлу и јуну, а најређе у августу и децембру. Чини се да наше откриће о утицају годишњег доба на настанак климакса подржава тврдњу о важности утицаја фактора животног и климатског окружења на репродуктивну способност жене чак и када она опада.

Откриће је важно јер показује да и други услови као што је дужина дана, температура и влажност ваздуха изузетно утичу на функцију јајника, истиче руководилац истраживања професор др Јанош Гараји.
 
Новости
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милета

15.11.2017 18:24

Ја сам већ ушао у менопаузу,лупетам свашта,пропо сам у лицу,смијем се као кретен и то је то

ОДГОВОРИТЕ