Мјесец дана без воде у Поткозарју

Иако киша пада данима, села Поткозарја код Бањалуке већ мјесец дана немају воду. И док мјештани тврде да је проблем настао услијед уништавања мреже, нови директор “Водовода” сматра да је посљедица недостатак воде који траје годинама.

Република Српска 14.11.2017 | 21:18
Мјесец дана без воде у Поткозарју
Воде у селима Поткозарја, у оном дијелу који се снадбијева са извора Сиговац, нема више од мјесец дана. На водосистему је настала хаварија за коју мјештани тврде да је проузроковао предсједник Савјета Мјесне заједнице нестручним и нелегалним руковањем шахтовима мимо своје надлежности. Предсједник те Мјесне заједнице за БН телевизију овакве информације је демантовао.

Како год, чињеница је да је неколико стотина кућа без воде, а да ни екипе Водовода не могу мјесец дана да отклоне квар. Градоначелник Бањалуке каже да је ситуација исполитизована. Предсједник Савјета Мјесне заједнице је, иначе, члан СНСД-а. Радојичић истиче да је сада најбитније ријешити проблем и да не жели да пресуђује ко је одговоран.

Нови директор бањалучког Водовода Зоран Поповић, који је одборничку фотељу замијенио директорском, такође тврди да Водовод чини све да ријеши проблем. Поповић сматра да није било никакве хаварије, већ да проблем са водоснадбијевањем у тим селима постоји одувијек.

Киша у Бањалуци пада данима, а то није нимало помогло у ријешавању проблема о коме прича директор Водовода. Поповић је најавио посјету Поткозарју и састанак са становицима села.



БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Само црвено

15.11.2017 00:27

Гласајте ви и даље црвене,све док вам крв црвена не потеце из славина,само упорно,коме јос треба вода поред онако лијепог миротоцивог градонацелника.Он је Црногорац доле никад воде није ни било гдје је треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

15.11.2017 07:31

Тако је. нико није крив, сами смо криви кад не видимо оцима.

Name

МК

15.11.2017 09:22

YОДОВОД У ЛАКТАШИМА НЕ ДОЗВОЉАВА ГРАЂАНИМА ПЛАЋАЊЕ У РАТАМА ИАКО ЈЕ ИЗГЛАСАНО.ЗАХТЈЕВАЈУ ШАХТОВЕ КОЈЕ НЕКИ ЊИХОВ ПУЛЕН ПРОДАЈЕ ПО ВИСОКИМ ЦИЈЕНАМА ТАКО ДА ГРАДИШКИ ПРИКЉУЧАК ЗА ВОДУ КОШТА ЧАК 250 КМ ЈЕФТИНИЈЕ .ТО ЈЕ ЧИСТА КРАЂА ВЕЋ ОСИРОМАШЕНОГ НАРОДА.

ОДГОВОРИТЕ