Mjesec dana bez vode u Potkozarju

Iako kiša pada danima, sela Potkozarja kod Banjaluke već mjesec dana nemaju vodu. I dok mještani tvrde da je problem nastao uslijed uništavanja mreže, novi direktor “Vodovoda” smatra da je posljedica nedostatak vode koji traje godinama.

Republika Srpska 14.11.2017 | 21:18
Mjesec dana bez vode u Potkozarju
Vode u selima Potkozarja, u onom dijelu koji se snadbijeva sa izvora Sigovac, nema više od mjesec dana. Na vodosistemu je nastala havarija za koju mještani tvrde da je prouzrokovao predsjednik Savjeta Mjesne zajednice nestručnim i nelegalnim rukovanjem šahtovima mimo svoje nadležnosti. Predsjednik te Mjesne zajednice za BN televiziju ovakve informacije je demantovao.

Kako god, činjenica je da je nekoliko stotina kuća bez vode, a da ni ekipe Vodovoda ne mogu mjesec dana da otklone kvar. Gradonačelnik Banjaluke kaže da je situacija ispolitizovana. Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice je, inače, član SNSD-a. Radojičić ističe da je sada najbitnije riješiti problem i da ne želi da presuđuje ko je odgovoran.

Novi direktor banjalučkog Vodovoda Zoran Popović, koji je odborničku fotelju zamijenio direktorskom, takođe tvrdi da Vodovod čini sve da riješi problem. Popović smatra da nije bilo nikakve havarije, već da problem sa vodosnadbijevanjem u tim selima postoji oduvijek.

Kiša u Banjaluci pada danima, a to nije nimalo pomoglo u riješavanju problema o kome priča direktor Vodovoda. Popović je najavio posjetu Potkozarju i sastanak sa stanovicima sela.



BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Samo crveno

15.11.2017 00:27

Glasajte vi i dalje crvene,sve dok vam krv crvena ne potece iz slavina,samo uporno,kome jos treba voda pored onako lijepog mirotocivog gradonacelnika.On je Crnogorac dole nikad vode nije ni bilo gdje je treba.

ODGOVORITE
Name

Tacno

15.11.2017 07:31

Tako je. niko nije kriv, sami smo krivi kad ne vidimo ocima.

Name

MK

15.11.2017 09:22

YODOVOD U LAKTAŠIMA NE DOZVOLJAVA GRAĐANIMA PLAĆANJE U RATAMA IAKO JE IZGLASANO.ZAHTJEVAJU ŠAHTOVE KOJE NEKI NJIHOV PULEN PRODAJE PO VISOKIM CIJENAMA TAKO DA GRADIŠKI PRIKLJUČAK ZA VODU KOŠTA ČAK 250 KM JEFTINIJE .TO JE ČISTA KRAĐA VEĆ OSIROMAŠENOG NARODA.

ODGOVORITE