Женски фудбал осваја Подриње

На подручју општина горњедринске регије постоје два регистрована женска фудбалска клуба, један је у Горажду а други у Рогатици.

Република Српска 14.11.2017 | 17:05
Женски фудбал осваја Подриње
У ФК „Сутјеска“ из Фоче“ у најмлађој категорији, у Лиги младих фудбалера са дјечацима играју и дјевојчице од којих је најзапаженија Јелена Благојевић.

„Много волим да играм фудбал и жељела бих да наставим и у већим узрастима, да дам што више голова и постанем што познатија“, каже Јелена која је ученица основне школе.

У овом је и дјевојчица Андреа Теа Давидовић која каже да игра у такмичарском дијелу првенства скоро двије године.



„Поред толико спортова фудбал ми је најдражи, играм центарфора и већ сам се уписала у листу стријелаца“, хвали се Андреа.

Тренер ФК „Сутјеска“ Цвијетин Живановић каже да у младом тиму поред дјечака има и неколико дјевојчица од 12 па и од седам година.

„Мислимо да је ово добар потез клуба јер је удовољио дјевојчицама да се искажу и на фудбалском терену а захваујући и њима наше утакмице су посјећеније“, додаје Живановић.

У горажданском Женском фудбалском клубу „Либеро“, који је основан прије три године, играју и фудбалерке из Сокоца, Зворника, Сарајева, Живиница као и Чајнича и Новог Горажда.

„Окупили смо око тридесет дјевојака старости од 15 до 30 година које чине сениорску екипу. Можемо се похвалити и велким успјесима а наших шест играчица су постале и репрезентативке у женском фудбалу у БиХ", објашњава тренер Сенад Хубјер.

И у Вишеграду је покренута иницијатива да се оснује женски фудбалскси тим који би радио у саставу ФК „Дрина ХЕ“.

Према првим информацијама на позив управе клуба већ се пријавило 18 дјевојака.



БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар