Ženski fudbal osvaja Podrinje

Na području opština gornjedrinske regije postoje dva registrovana ženska fudbalska kluba, jedan je u Goraždu a drugi u Rogatici.

Republika Srpska 14.11.2017 | 17:05
Ženski fudbal osvaja Podrinje
U FK „Sutjeska“ iz Foče“ u najmlađoj kategoriji, u Ligi mladih fudbalera sa dječacima igraju i djevojčice od kojih je najzapaženija Jelena Blagojević.

„Mnogo volim da igram fudbal i željela bih da nastavim i u većim uzrastima, da dam što više golova i postanem što poznatija“, kaže Jelena koja je učenica osnovne škole.

U ovom je i djevojčica Andrea Tea Davidović koja kaže da igra u takmičarskom dijelu prvenstva skoro dvije godine.



„Pored toliko sportova fudbal mi je najdraži, igram centarfora i već sam se upisala u listu strijelaca“, hvali se Andrea.

Trener FK „Sutjeska“ Cvijetin Živanović kaže da u mladom timu pored dječaka ima i nekoliko djevojčica od 12 pa i od sedam godina.

„Mislimo da je ovo dobar potez kluba jer je udovoljio djevojčicama da se iskažu i na fudbalskom terenu a zahvaujući i njima naše utakmice su posjećenije“, dodaje Živanović.

U goraždanskom Ženskom fudbalskom klubu „Libero“, koji je osnovan prije tri godine, igraju i fudbalerke iz Sokoca, Zvornika, Sarajeva, Živinica kao i Čajniča i Novog Goražda.

„Okupili smo oko trideset djevojaka starosti od 15 do 30 godina koje čine seniorsku ekipu. Možemo se pohvaliti i velkim uspjesima a naših šest igračica su postale i reprezentativke u ženskom fudbalu u BiH", objašnjava trener Senad Hubjer.

I u Višegradu je pokrenuta inicijativa da se osnuje ženski fudbalsksi tim koji bi radio u sastavu FK „Drina HE“.

Prema prvim informacijama na poziv uprave kluba već se prijavilo 18 djevojaka.



BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar