Потребне промјене уставног оквира

Представници ноформиране Народне странке поручили су да ће кроз своју политику тражити адекватно рјешење за постојећу кризу у Републици Српској,а да ће прво почети са промјеном уставног оквира.

Република Српска 14.11.2017 | 16:45
Потребне промјене уставног оквира
Без активног учешће грађана, као правог носиоца суверености, у креирању политике у Републици Српској неће бити напретка, тврде у Народној странци. Постојећи уставни оквир Републике Српске није адекватан за рјешавање друштвене кризе због чега ће радити на измјени Устава.

 „Став странке је да је нама неопходан нови устав да би смо превладали ову врсту политичке и друштвене кризе. Нама је потребан нови друштвени уговор, нама је потребан друштвени консензус свих грађана РС и то је основна интенција да размишљамо у том правцу“, тврди програмски директор Народне странке Александар Савановић.

Све девијације у нашем друштву су посљедица непостојања заштите државе која би требало да обезбјеђује услове за тржишну економију и да заштити привреду и потрошаче. Рјешење је европски модел развоја друштва, поручују из Народне странке.

„Наше опредељење је Европа, не њен лошији дио него европски модел развоја друштва.  Ми смо географски дио Европе гдје велики број наших људи ради и живе тамо и очекујемо велику помоћ од њих у ревитализацији друштва које се драстично осипа у сваком смислу, истиче  секретар за међународну сарадњу Народне  странке Јово Атељевић.

Казао је да је опредјељење Народне странке придруживање европској групацији народних странака и увођење европских стандарда у политику Републике Српске.



БН телевизија

 

 

 

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Велики брат

14.11.2017 16:36

Ко су сада ови? Ништа ново да чујемо. Само верглају исто. Чуј уставне промјене? Сваста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луцица

14.11.2017 17:02

Какви дебилизми. Ова двојица не знају шта причају. Уставне промјене су Смрт за Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопине

14.11.2017 17:03

Савановић 8 година на будзету Бих А хоће сад уставне промјене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Промјене

14.11.2017 17:26

Само напријед. Превисе су нас завадили владајуци и опозиционари. Надам се да це ово бити озбиљан 3 блок.

ОДГОВОРИТЕ