Potrebne promjene ustavnog okvira

Predstavnici noformirane Narodne stranke poručili su da će kroz svoju politiku tražiti adekvatno rješenje za postojeću krizu u Republici Srpskoj,a da će prvo početi sa promjenom ustavnog okvira.

Republika Srpska 14.11.2017 | 16:45
Potrebne promjene ustavnog okvira
Bez aktivnog učešće građana, kao pravog nosioca suverenosti, u kreiranju politike u Republici Srpskoj neće biti napretka, tvrde u Narodnoj stranci. Postojeći ustavni okvir Republike Srpske nije adekvatan za rješavanje društvene krize zbog čega će raditi na izmjeni Ustava.

 „Stav stranke je da je nama neophodan novi ustav da bi smo prevladali ovu vrstu političke i društvene krize. Nama je potreban novi društveni ugovor, nama je potreban društveni konsenzus svih građana RS i to je osnovna intencija da razmišljamo u tom pravcu“, tvrdi programski direktor Narodne stranke Aleksandar Savanović.

Sve devijacije u našem društvu su posljedica nepostojanja zaštite države koja bi trebalo da obezbjeđuje uslove za tržišnu ekonomiju i da zaštiti privredu i potrošače. Rješenje je evropski model razvoja društva, poručuju iz Narodne stranke.

„Naše opredeljenje je Evropa, ne njen lošiji dio nego evropski model razvoja društva.  Mi smo geografski dio Evrope gdje veliki broj naših ljudi radi i žive tamo i očekujemo veliku pomoć od njih u revitalizaciji društva koje se drastično osipa u svakom smislu, ističe  sekretar za međunarodnu saradnju Narodne  stranke Jovo Ateljević.

Kazao je da je opredjeljenje Narodne stranke pridruživanje evropskoj grupaciji narodnih stranaka i uvođenje evropskih standarda u politiku Republike Srpske.



BN televizija

 

 

 

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Veliki brat

14.11.2017 16:36

Ko su sada ovi? Ništa novo da čujemo. Samo verglaju isto. Čuj ustavne promjene? Svasta.

ODGOVORITE
Name

Lucica

14.11.2017 17:02

Kakvi debilizmi. Ova dvojica ne znaju šta pričaju. Ustavne promjene su Smrt za Republiku Srpsku.

ODGOVORITE
Name

Lopine

14.11.2017 17:03

Savanović 8 godina na budzetu Bih A hoće sad ustavne promjene.

ODGOVORITE
Name

Promjene

14.11.2017 17:26

Samo naprijed. Previse su nas zavadili vladajuci i opozicionari. Nadam se da ce ovo biti ozbiljan 3 blok.

ODGOVORITE