Куп: Партизан десеткован, Ђукић зове навијаче!

Тренер Партизана Мирослав Ђукић рекао је да његови фудбалери треба да оставе добар утисак против Рада пред утакмице које следе у финишу јесењег дела сезоне.  Ђукић: Ротација због "пакленог" ритма! Црно-бели у среду (18. 30) дочекују Рад у оквиру осмине финала националног Купа. Изостанак Стојковића највећи хендикеп.  Тренер Рада: Изненађења су могућа! Слађан Николић истиче да је одсуство репрезентативаца пред окршај са Партизаном "успех" за суперлигаша са Бањице.

Фудбал 15.11.2017 | 08:15
Куп: Партизан десеткован, Ђукић зове навијаче!
"Улазимо у завршну фазу овогодишњег такмичења. Морамо да ротирамо играче да бисмо могли да издржимо тај паклени ритам који нас чека до краја овог циклуса", рекао је Ђукић.

Партизан ће у среду од 18.30 на свом стадиону играти против Рада у осмини финала Купа Србије.

"Утакмица против Рада је веома битна и тешка, против доброг ривала. Морамо добро да почнемо и оставимо добар утисак пред долазеће утакмице. Не смемо да се опустимо, већ да будемо максимално ангажовани ако желимо да победимо", додао је тренер српског шампиона.

Он је тражио помоћ публике јер је она фудбалерима Партизана "веома потребна".

Партизан неће моћи да рачуна на Владимира Стојковића и Данила Пантића који су са репрезентацијама, док су Сејдуба Сума, Мохамед Ел Монир и Ђорђе Јовановић повређени.

Пет мечева осмине финала Купа одиграно је 25. октобра и тада су у даље такмичење прошли Младост, Напредак, Војводина, Јавор и Чукарички. У среду се састају још Спартак - Мачва и Борац - Црвена звезда.

Партизан и Рад ове јесени су већ играли на Бањиици у оквиру првенства Србије и црно-бели су тада славили резултатом 4:2, након што су "грађевинари" анулирали два гола заостатка из првог полувремена.

После овог меча следи гостовање Јавору у недељу, па онда потенцијално одлучујући сусрет са Јанг Бојсом у Лиги Европе.

ЦРНО-БЕЛА СЕРИЈА

Партизан је решио у своју корист последњих пет утакмица у свим такмичењима, док је у последњих девет остварио седам победа и два ремија. Непоражен је од 28. септембра и дуела са Динамом из Кијева (2:3).

Тренер Рада: Изненађења су могућа! Слађан Николић истиче да је одсуство репрезентативаца пред окршај са Партизаном "успех" за суперлигаша са Бањице.

Тренер Рада Слађан Николић рекао је ће његова екипа у среду од 18.30 покушати да изненади Партизан и на стадиону у Хумској улици избори пласман у четвртфинале Купа Србије.

"У Купу су увек могућа изненађења, много фаворита испада у првом или другом кругу и ми се са том жељом спремамо за утакмицу. Партизан је фаворит, али не идемо са 'белом заставом', већ да играмо најбоље што можемо и пробамо да изненадимо", рекао је Николић на конференцији за новинаре.

Он има проблема да састави најбољи тим, јер неколико играча има обавезе у репрезентацији.

"То није проблем, већ велики успех за наш клуб. Сви знамо шта значи Рад за српски фудбал, колико је дао репрезентативаца. Срећни смо и поносни што их имамо. Они који буду играли уместо њих ће дати максимум да екипа одигра што боље", казао је Николић.

Фудбалер "грађевинара" Игор Зоњић мисли да предстојећа утакмица не спада у ред тешких.

"Сви знамо шта је Партизан, али не треба ући на утакмицу са превише поштовања. Треба да се опустимо и играмо онако како знамо, јер је у оваквим утакмицама најлакше доказати се", рекао је Зоњић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар