Kup: Partizan desetkovan, Đukić zove navijače!

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da njegovi fudbaleri treba da ostave dobar utisak protiv Rada pred utakmice koje slede u finišu jesenjeg dela sezone.  Đukić: Rotacija zbog "paklenog" ritma! Crno-beli u sredu (18. 30) dočekuju Rad u okviru osmine finala nacionalnog Kupa. Izostanak Stojkovića najveći hendikep.  Trener Rada: Iznenađenja su moguća! Slađan Nikolić ističe da je odsustvo reprezentativaca pred okršaj sa Partizanom "uspeh" za superligaša sa Banjice.

Fudbal 15.11.2017 | 08:15
Kup: Partizan desetkovan, Đukić zove navijače!
"Ulazimo u završnu fazu ovogodišnjeg takmičenja. Moramo da rotiramo igrače da bismo mogli da izdržimo taj pakleni ritam koji nas čeka do kraja ovog ciklusa", rekao je Đukić.

Partizan će u sredu od 18.30 na svom stadionu igrati protiv Rada u osmini finala Kupa Srbije.

"Utakmica protiv Rada je veoma bitna i teška, protiv dobrog rivala. Moramo dobro da počnemo i ostavimo dobar utisak pred dolazeće utakmice. Ne smemo da se opustimo, već da budemo maksimalno angažovani ako želimo da pobedimo", dodao je trener srpskog šampiona.

On je tražio pomoć publike jer je ona fudbalerima Partizana "veoma potrebna".

Partizan neće moći da računa na Vladimira Stojkovića i Danila Pantića koji su sa reprezentacijama, dok su Sejduba Suma, Mohamed El Monir i Đorđe Jovanović povređeni.

Pet mečeva osmine finala Kupa odigrano je 25. oktobra i tada su u dalje takmičenje prošli Mladost, Napredak, Vojvodina, Javor i Čukarički. U sredu se sastaju još Spartak - Mačva i Borac - Crvena zvezda.

Partizan i Rad ove jeseni su već igrali na Banjiici u okviru prvenstva Srbije i crno-beli su tada slavili rezultatom 4:2, nakon što su "građevinari" anulirali dva gola zaostatka iz prvog poluvremena.

Posle ovog meča sledi gostovanje Javoru u nedelju, pa onda potencijalno odlučujući susret sa Jang Bojsom u Ligi Evrope.

CRNO-BELA SERIJA

Partizan je rešio u svoju korist poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima, dok je u poslednjih devet ostvario sedam pobeda i dva remija. Neporažen je od 28. septembra i duela sa Dinamom iz Kijeva (2:3).

Trener Rada: Iznenađenja su moguća! Slađan Nikolić ističe da je odsustvo reprezentativaca pred okršaj sa Partizanom "uspeh" za superligaša sa Banjice.

Trener Rada Slađan Nikolić rekao je će njegova ekipa u sredu od 18.30 pokušati da iznenadi Partizan i na stadionu u Humskoj ulici izbori plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

"U Kupu su uvek moguća iznenađenja, mnogo favorita ispada u prvom ili drugom krugu i mi se sa tom željom spremamo za utakmicu. Partizan je favorit, ali ne idemo sa 'belom zastavom', već da igramo najbolje što možemo i probamo da iznenadimo", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

On ima problema da sastavi najbolji tim, jer nekoliko igrača ima obaveze u reprezentaciji.

"To nije problem, već veliki uspeh za naš klub. Svi znamo šta znači Rad za srpski fudbal, koliko je dao reprezentativaca. Srećni smo i ponosni što ih imamo. Oni koji budu igrali umesto njih će dati maksimum da ekipa odigra što bolje", kazao je Nikolić.

Fudbaler "građevinara" Igor Zonjić misli da predstojeća utakmica ne spada u red teških.

"Svi znamo šta je Partizan, ali ne treba ući na utakmicu sa previše poštovanja. Treba da se opustimo i igramo onako kako znamo, jer je u ovakvim utakmicama najlakše dokazati se", rekao je Zonjić.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar