Селектор Шведске се изнервирао: Златан је прошлост!

Селектор Шведске Јане Андерсон изнервирао се после победе над Италијом због тога што медији очекују да врати Златана Ибрахимовића у тим за Светско првенство

Фудбал 14.11.2017 | 21:20
Селектор Шведске се изнервирао: Златан је прошлост!
Швеђани су се пласирали на Мундијал после 12 година паузе, после групе у којој су се сјајно носили са Француском и избацили Холандију, "Азуре" су шокирали у баражу.

Међутим, шведска јавност се ипак нада да ће у Русији у тиму бити и најбољи стрелац селекције свих времена Ибрахимовић, иако се он пензионисао прошлог лета после ЕУРО.

"Ово је невероватно. Тај фудбалер је престао да игра за Шведску пре годину и по дана, а ми и даље говоримо о њему. Морамо да причамо о великим играчима које имамо у овом тиму, бар тако верујем. Имамо много хероја. Мало сам се пореметио јер смо очигледно веома срећни због резултата", рекао јеАндерсон.

Шведска је са Ибрахимовићем у тиму ретко ишла на велика такмичења, а на она на којима је била, није се прославила.

"Када је Ибрахимовић био овде, играли смо другачији стил фудбала. Имајући у виду то да је он одлучио да напусти репрезентативни фудбал, он је велики шампион, али смо морали да се адаптирамо и нађемо нови стил", додао је селектор Шведске.

По његовим речима, Шведска је против Италије показала да је јака као тим.

"Ово је била демонстрација јачине нас као групе. Веома сам срећан, али пре свега због ових играча. Ово је, за многе, вероватно била последња шанса да се пласирају на Светско првенство", рекао је Андерсон.

Ибрахимовић је прославио пласман својих доскорашњих саиграча на СП њиховом тимском сликом на свом Твитер профилу уз поруку: "Wе аре Зwеден".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар