Пјонгјанг се жали: САД воде у сукоб

Прусуство три америчка носача авиона “Роналд Реган“, “Теодор Рузвелт“ и “Нимиц“ код Корејског полуострва гура тај регион ближе нуклеарном рату, наводи се у писму које је Сјеверна Кореја упутила Уједињеним нацијама, преноси ЦНН.

Свијет 14.11.2017 | 09:59
Пјонгјанг се жали: САД воде у сукоб
Амерички носачи авиона заједно са додатним ратним бродовима у њиховим борбеним групама, учествују у морнаричкој војној вјежби која траје четири дана.

То је први пут у посљедње три деценије да три америчка носача авиона плове заједно у борбеној формацији, и то у западном Пацифику.



У вјежби учествују и поморске снаге Јужне Кореје и Јапана.

“Те вјежбе стварају најгору ситуацију икада на и у близини Корејског полуострва”, навео је сјевернокорејски изасланик у УН Ја Сонг Нам у писму упућеном генералном секретару УН.

“Вашингтон сада спроводи ратне вјежбе уводећи опрему за нуклеарни рат на и око Корејског полуострва, чиме се доказује да су саме САД главни актер ескалације напетости и подривања мира", пише у писму.

"Вјежбе показују да је Сјеверна Кореја у праву што ради на својој одбрани", додаје се у писму.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мм

14.11.2017 09:22

Посаветујте се са Додом ако не зназе ста це те

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синнy Боy

14.11.2017 09:29

Ма ништа страшно. Американци само троше новац својих пореских обвезника. Може се то радити и без рата. Можемо само замислити колико кошта пловидба та три носача авиона и још кад праве маневре...Још је Орвел у књизи 1984. предвиђао да ће скоро цијела западна а и свјетска машинска индустрија радити за војску. Један носач авиона кошта као 10 000 трговачких бродова који могу много доприњети расту привреде цијелог свијета. А носач бодова уствари не служи ничему осим за малу групу људи и када му истакне животни вијек само га потопе или изрежу .

ОДГОВОРИТЕ